Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil een proef starten met het bezorgen van medicijnen tussen het vasteland en Schiermonnikoog. De Waddenvereniging en Natuurmonumenten geven echter aan de provincie Friesland te kennen niet blij te zijn met deze plannen.

Weerstand

De Waddenvereniging en Natuurmonumenten zijn niet blij met de proef waarbij drones worden ingezet voor het transport van medicijnen en andere medische hulpmiddelen. De organisatie vreest dat onder meer ganzen, meeuwen en eksters in het gebied worden verstoord.

Samenwerking

De inzet van drones moet het mogelijk maken om medicijnen en andere medische hulpmiddelen sneller op het eiland te bezorgen. Het initiatief is een samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de ANWB, Universitair Medisch Centrum Groningen en de TU Delft.

Proefvluchten met drones naar Schiermonnikoog stuit op weerstand

AED met drones

Drones moeten in de toekomst defibrillatoren (AED's) per drone op locatie kunnen brengen om zo de schade na een hartstilstand te beperken. Drones moeten hiervoor buiten het gezichtsveld van de bestuurder vliegen. Dit is echter nog niet toegestaan. Om te kijken of er een uitzondering gemaakt kan worden op deze regel wordt er nu een proef gestart.

Bron: Frieschdagblad

0 Reacties

    Plaats een reactie