De internationale drone-top reist dit weekend af naar Zuid-Korea voor de International Drone Sports Competition. Tijdens het twee-daagse evenement racen de dronepiloten zowel individueel als met hun team. Naast een beker en de geweldige eer, strijden de dronepiloten ook voor een flinke som aan prijzengeld.

IDSC 2017

De Interinational Drone Sports Competition 2017 wordt gehouden in Yeongwol, Zuid-Korea. De races worden gehouden in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2017. De race kent drie onderdelen: FPV Racing, Freestyle en Short Tracks.

FPV Racing

Tijdens het FPV Racing evenement strijden de dronepiloten individueel tegen elkaar om als snelste en eerste de finishlijn van de racingtrack te bereiken. Het zal niet makkelijk worden aangezien de beste droneracers van de wereld mee doen.

Internationale drone-top reist af naar Zuid-Korea voor IDSC 2017

Freestyle

Voor de Freestyle competitie moeten de dronepiloten vliegen over een obstakelparcours. Hierbij moet de dronepiloot trucs uitvoeren om het publiek te entertainen.

Short Track

De Short Track wedstrijd wordt door teams gevlogen. De dronepiloten van verschillende teams vliegen First Person View over een kleine racetrack.

Dronepiloten

Aan het International Drone Sports Competition race-evenement doen veel grote namen mee. Zo strijden onder andere Luke Bannister (winnaar World Drone Prix in Dubai) en MinChan Kim (winnaar Drone Show Korea 2016), Johnny FPV en Mac FPV tegen elkaar. Ook vanuit Nederland vliegen een aantal zeer goede piloten naar Korea om deel te nemen aan IDSC 2017.

Internationale drone-top reist af naar Zuid-Korea voor IDSC 2017

ImmersionRC Racing Team

Namens het ImmersionRC Racing Team vliegen de nummers 1 en 2 van Nederland, Andrzej Krasney (SirCrashaLot) en Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) tijdens het International Drone Sports Competition evenement. Ook zanger/dronepiloot Vince Irie komt voor het ImmersionRC Racing Team uit en hoop dit weekend wat van de prijzenpot mee naar huis te kunnen nemen.

Prijzenpot

Er valt flink wat prijzengeld te verdienen voor de dronepiloten. De nummer 1 van de individuele races kan zo'n 13.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven. Het winnende team van de 'team race' mag samen 3.800 euro ophalen. De winnaar van de 'Free Style' wedstrijd gaat naar huis met zo'n 1.500 euro.

Live commentaar

Het raceweekend wordt online live uitgezonden en wordt gepresenteerd door niemand minder dan Joe Scully en Mr.Steele.

Internationale drone-top reist af naar Zuid-Korea voor IDSC 2017

0 Reacties

    Plaats een reactie