Nieuwszender CNN heeft toestemming van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gekregen om met haar Vantage Robotics Snap drone boven mensenmassa's te vliegen.

Uniek

Deze uitzondering is uniek en werd nooit eerder uitgegeven door de Federal Aviation Administration (FAA). CNN ontving eerder een uitzondering om met drones boven mensen te vliegen, maar dit gold enkel voor afgesloten settings, bijvoorbeeld op een afgesloten set bij filmopnames.

Vrijstelling

De nieuwe vrijstelling die CNN ontvangt staat vluchten tot 45 meter toe met de Vantage Robotics Snap drone (die vrij klein en licht is) boven mensenmenigte, ongeacht de bevolkingsdichtheid.

CNN krijgt vrijstelling van FAA om boven mensenmenigte te vliegen

Grote stap

Dit is wederom een grote stap voor het bedrijf, maar ook voor de drone-industrie. De uitzondering betekent een ommezwaai in de lijn die de FAA hanteert. Tot op heden werden eerder alle verzoeken voor uitzonderingen bekeken vanuit het perspectief van het ergste scenario.

Veiligheid

CNN dankt de goedkeuring met name aan de veilige manier van inzet van haar drones. CNN's dronepiloten houden verschillende veiligheidsprocedures in acht voor, tijdens én na een vlucht. Ook gebruikt CNN een speciaal model drone welke vrij klein en licht van gewicht is om schade aan de omgeving tijdens eventuele crashes zo veel mogelijk te beperken.

CNN krijgt vrijstelling van FAA om boven mensenmenigte te vliegen

Nieuwe manier

Deze vrijstelling kan zorgen voor een geheel nieuwe manier van verslaggeving. Beeld je in, bijvoorbeeld demonstraties van grote groepen mensen vanuit het perspectief van een vogel die over de mensenmassa zweeft.

Helikopters

De inzet van drones zorgt ervoor dat CNN geen helikopters hoeft in te zetten, iets wat in de Verenigde Staten veel meer gebruikelijk is dan in ons kleine kikkerlandje. Dit betekent dat CNN geen helikopter in de buurt hoeft te regelen om luchtopnames te maken.

CNN krijgt vrijstelling van FAA om boven mensenmenigte te vliegen

Crash

Ook bieden drones het grote voordeel dat je liever een drone in een mensenmassa ziet neerstorten dan een helikopter. Het mag duidelijk zijn dat beide gevallen absoluut niet wenselijk zijn, maar met name de inzet van drones boven de keuze voor helikopters voor luchtopnames betekent meer veiligheid voor iedereen.

0 Reacties

    Plaats een reactie