In de Chinese stad Huangling worden tussen september en november felgekleurde pepers en chrysanten gedroogd op de daken van de traditionele zwarte en witte hui-style huizen. De stad is een samenwerking aangegaan met dronefabrikant DJI om dronepiloten uit te nodigen om de kleurrijke traditie vast te leggen.

Huangling

In de Chinese stad Huangling in de provincie Wùyuán worden elk jaar de vele pepers en chrysanten gedroogd op de daken van de huizen in het dorp. Om meer toeristen naar het gebied te trekken heeft Wu Xiangyang, CEO van Wùyuán Rural Culture Development, dronepiloten uitgenodigd om het dorp tijdens het droogseizoen van boven te filmen.

DJI

Het dorp is een samenwerking aangegaan met dronefabrikant DJI. Samen hebben zij een speciale plek beschikbaar gesteld voor dronepiloten om hun drones op te laten stijgen. De luchtfotografen hebben toegang tot het luchtruim op de kleurrijke Shaigiu traditie vanuit de lucht vast te leggen.

Chinese stad nodigt dronepiloten uit om kleurrijke traditie vast te leggen

Promotie van het dorp

Xiangyang is blij om samen te werken met DJI en de bezoekers van het dorp een spannende nieuwe manier te brengen om de Shaiqiu traditie te bewonderen. De regio investeert de laatste tijd veel aan de promotie van het dorp in de hoop meer toeristen naar het gebied te trekken. Met de nieuwe drone-spot hopen zij meer toeristen te motiveren om een bezoek te brengen aan het dorp met de kleurrijke oogst.

Bron: Lonely Planet

0 Reacties

    Plaats een reactie