Onderzoekers van MIT hebben een systeem ontwikkeld waarbij drones worden ingezet om de voorraad in een magazijn te inventariseren. Drones kunnen dit werk sneller en veiliger uitvoeren.

Drone

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een drone omgebouwd tot een vliegende RFID-scanner. Hierdoor kan de drone ingezet worden in een groot magazijn om de voorraad te controleren. Op dit moment wordt de drone nog bestuurd door een persoon, maar het is de bedoeling dat de drone uiteindelijk autonoom door het magazijn vliegt.

MIT ontwikkelt drones voor inventarisatie magazijnvoorraad

RFID scanner

Voor het tellen van de voorraad van het magazijn maken de onderzoekers gebruik van de Parrot Bebop 2 drone. Deze drone is uitgerust met een RFID scanner. Deze zendt een signaal uit naar de RFID-tags in de dozen in het magazijn. Deze RFID-tags zenden op dat moment ook een signaal terug waarmee de drone registreert dat het product in het magazijn aanwezig is.

Veilig en snel

De nieuwe oplossing, genaamd Rfly, wordt nu getest in een winkelketen in Massachusetts. Door de inzet van drones wordt het magazijn sneller geteld, waardoor een telling ook vaker uitgevoerd kan worden. Daarnaast zorgt de inzet van een drone ervoor dat er geen mensen meer op hoge ladders hoeven de staan om de moeilijk bereikbare RFID-tags te scannen.

0 Reacties

    Plaats een reactie