Snap Inc, het moederbedrijf van Snapchat, is volgens geruchten bezig om het Chinese Zero Zero Robotics te kopen voor een bedrag tussen $150 en $200 miljoen.

Geruchten

Er waren al eerder geruchten dat Snap Inc interesse had in de Chinese dronefabrikant, maar deze werden tot op heden ontkent door Wang Mengqiu, oprichter en CEO van Zero Zero Robotics. Ook Snap Inc heeft nog niet officieel gereageerd op deze recente speculaties.

Drones

De overname zou de hardwareafdeling van Snap Inc nog verder ontwikkelen na de productlancering van haar ’Spectacles’, een speciale SnapChat zonnebril met ingebouwde camera’s. De aankoop van Zero Zero Robotics zou ook een voortzetting zijn van Snap's belangstelling in selfie-drones na de eerdere overname van het Amerikaanse Ctrl Me Robotics. Via ontwikkeling van eigen hardware hoopt Snapchat concurrenten zoals Instagram en Facebook een stap voor te zijn.

Zero Zero Robotics

Het Chinese bedrijf Zero Zero Robotics werd bekend vanwege de introductie van de zogenaamde ‘Hover Camera’, een inklapbare drone met een uniek afgesloten frame welke via gezichtsherkenning in staat is om een gebruiker te volgen. De Hover Hover Camera werd met succes geïntroduceerd via een crowdfunding-campagne en is momenteel exclusief te koop via Apple voor ongeveer 500 euro.

0 Reacties

    Plaats een reactie