In het eerste kwartaal van 2018 wordt dronebezorging in Dubai werkelijkheid, zo meldt Khaleej Times.

Dronebezorging

Space Autonomous Drones zal naar verwachting in maart 2018 starten met de eerste dronebezorgingen in Dubai. Het bedrijf start met 5 drones om bezorgingen te verrichten van producten tot 5 kilogram. In het begin is de service beschikbaar in een beperkt aantal buurten en bij succes zal het aantal gebieden worden uitgebreid naar ook de dichtbevolkte gebieden.

"We zullen beginnen met 5 drones en zullen dit verhogen tot 100 drones in 2022. We spreken momenteel met twee grote bedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten om onze diensten in te zetten", vertelde CEO Mohammed Johmani in een interview met Khaleej Times.

Voordelen

Volgens Johmani kost dronebezorging bijna 30-40 procent minder dan bezorging via de traditionele manieren. Ook zal dronebezorging in toenemende maat leiden tot een verlichting van het wegennet.

Dubai start met dronebezorging in 2018

Dubai

Het is niet verwondelijk dat Dubai als eerste deze nieuwe manier van bezorging introduceert. De vooruitstrevende stad staat bekend om haar omarming van dronetechnologie. Zo gaf Dubai groen licht aan de dronetaxi's van het Chinese bedrijf Ehang, werd vorig jaar het wereldkampioenschap droneracing gehouden in de stad en onlangs werd bekend dat politievoertuigen in Dubai uitgerust gaan worden met drones. Ook is de stad de thuisbasis van de jaarlijkse Drones for Good-wedstrijd waar het beste idee met behulp van dronetechnologie wordt beloond met een prijzengeld van maar liefst 1 miljoen dollar.

Dubai start met dronebezorging in 2018

2018

Sinds november 2016 werkt de luchtvaartautoriteit van de Verenigde Arabische Emiraten aan een verkeerscontrolecentrum voor drones. Volgende maand starten Dubai's Roads and Transport Authority (RTA) en Dubai Future Accelerator met het testen van dronebezorgingen. Het proces voor de vereiste goedkeuring van de lokale overheid zal zo'n 6 tot 12 maanden in beslag nemen, dus naar verwachting gaat het bedrijf in maart 2018 van start met de eerste dronebezorgingen aan consumenten.

0 Reacties

    Plaats een reactie