In Dubai kampen ze met enorme verkeersdrukte en daar moet een einde aan komen. Het Emiraat werkt hiervoor aan verschillende oplossingen zoals bijvoorbeeld het Hyperloop systeem waarin passagiers reizen in een cabine door een vacuüm buizenstelsel. Deze vorm van transportatie wordt echter nog aan gewerkt en daarom wil het Emiraat vanaf juli alvast passagiers-drones de lucht in sturen als taxi's.

Drones

In Dubai vliegen vanaf juli mogelijk drones door de lucht die worden gebruikt om mensen te vervoeren. Het Emiraat heeft inmiddels succesvolle tests afgerond met het Chinese prototype van de Ehang184. Drones moeten de verkeersproblematiek in Dubai aanpakken.

Taxi

De passagier hoeft in de drone enkel een bestemming in te voeren op een touchscreen. De zelf vliegende taxi stijgt op en vliegt autonoom naar de gewenste bestemming. Om alle vluchten in goede banen te leiden worden de passagiersdrones vanuit een commando-centrum gemonitord.

Ehang 184 wordt vliegende taxi in Dubai

Ehang 184

De Ehang 184 werd in januari 2016 gepresenteerd tijdens de consumenten elektronica beurs CES in Las Vegas. De drone heeft een vliegtijd van 30 minuten en een lege accu is binnen twee uur weer volledig opgeladen. Ook zijn de sensoren van de drone bestand tegen de zomerhitte in de Golfstaat. De Eghang 184 drone wordt momenteel tentoongesteld op de World Government Summit 2017 in Dubai.

Ehang 184 wordt vliegende taxi in Dubai

0 Reacties

    Plaats een reactie