Ehang heeft foto's laten zien van het commando-centrum speciaal ingericht voor haar drones.

Ehang 184

Ongeveer een jaar geleden verraste dronefabrikant Ehang de wereld met haar passagiersdrone. Tijdens CES 2016 onthulde de dronefabrikant deze spectaculaire 'drone'.

Nevada

Na de onthulling in januari 2016 werd in augustus 2016 bekend dat de Amerikaanse staat Nevada toestemming aan het Chinese bedrijf Ehang had gegeven om haar passagiersdrone te testen.

Tegenslagen

Sinds juni is Ehang druk bezig geweest met voorbereiding van haar futuristische plan, maar de eerste testvlucht is nog steeds geen feit. Helaas gaat niet alles voor de wind, want het Chinese bedrijf kampte met talloze tegenslagen. Het bedrijf was genoodzaakt 70 van de 300 werknemers te ontslaan en waren er verschillende andere tekens van financiële problemen.

Ehang werkt aan commando-centrum voor passagiersdrones

Testdata

Volgens Derrick Xiong, mede-oprichter en directeur bij Ehang, zijn er reeds meer dan 200 testvluchten gemaakt met een aantal Ehang 184 drones. Exacte vlieguren en aantal drones worden niet onthuld, maar het bedrijf heeft bekend gemaakt genoeg data te hebben verzameld om het vlieggedrag van de passagiersdrone uitvoerig te kunnen analyseren en het systeem op basis van deze data te kunnen verbeteren.

2e generatie

Het huidige prototype betreft een tweede generatie model dat ten op zichte van de eerste generatie aanpassingen heeft ondergaan op het gebied van motoren, propellers en efficiëntie.

Ehang werkt aan commando-centrum voor passagiersdrones

Commando-centrum

Ehang heeft ook officiële foto's onthuld van haar commando-centrum in het Chinese Guangzhou. Vanuit dit controlecentrum heeft Ehang toegang tot alle live-date van haar drones en kunnen vanuit deze basis op afstand in de gaten worden gehouden

Ehang werkt aan commando-centrum voor passagiersdrones

Niet actief

Toch zijn er twijfels of het commando-centrum al volledig actief is. Zo merkte tech-blog Engadget op dat de statistieken op de schermen van het commando-centrum geen real live data tonen, maar dummy teksten.

Ehang werkt aan commando-centrum voor passagiersdrones

Dashboard

In reactie op deze ontdekking reageerde Ehang met de boodschap dat momenteel de laatste hand wordt gelegd aan het dashboard van de software van het commando-centrum en dat dit de reden is dat het centrum nog niet volledig actief is.

0 Reacties

    Plaats een reactie