Afgelopen week kende Orlando, Florida een primeur met de Drobotron: het eerste drone billboard.

Drobotron

Het vliegende LED billboard is een uitvinding van Bobby Watts, een Amerikaan die al jaren actief is met het bouwen van en vliegen met modelvliegtuigen. Ook beschikt hij over een FAA licentie om commercieel te vliegen met drones.

Aandacht

Als ervaren dronepiloot merkte Watts op dat zijn drones vaak de aandacht trokken van het publiek. Hierdoor kwam hij op het idee om deze aandachtstrekker verder uit te buiten en te voorzien van bewegende reclameboodschappen.

"De eerste keer dat ik het zag vliegen, dacht ik 'Wow, dit is een game-changer!'", vertelt Watss trots.

Patent

De uitvinder is zo enthousiast over zijn uitvinding dat hij een patent heeft aangevraagd voor zijn vliegende reclamedisplay.

Reclame drones

Het is niet de eerste keer dat drones worden ingezet als reclamemedium. Het Amerikaanse bedrijf Flyguy Promotions gebruikt dronetechnologie al jaren om levensechte vliegende objecten te maken om een onvergetelijke manier van reclame te maken.

0 Reacties

    Plaats een reactie