Via een reeks van software-updates heeft DJI grote delen van Irak en Syrië toegevoegd aan haar database met No Fly Zones. De Chinese dronefabrikant probeert hiermee de strijd tegen de extremisten van Islamitische Staat (IS) te steunen.

Updates

Zonder er al teveel geluid aan te geven heeft DJI verschillende updates doorgevoerd voor haar Go app die ervoor zorgen dat DJI drones niet kunnen vliegen in grote delen van Irak en Syrië. Deze verboden gebieden zijn vergelijkbaar met de reguliere No Fly Zones die gelden rondom luchthavens. De dronefabrikant voerde de updates door als reactie op het nieuws dat IS gebruik maakt van DJI drones om te surveilleren en zelfs bommen te droppen.

DJI voegt grote delen van Irak en Syrië toe aan No Fly Zones

No Fly Zones

De nieuwe No Fly Zones werden ontdekt door Kevin Finisterre van Department 13 en zijn door DJI toegevoegd tussen 25 en 27 februari 2017.

DJI voegt grote delen van Irak en Syrië toe aan No Fly Zones

Moeilijker

Het is natuurlijk de vraag of de nieuwe No Fly Zones ervoor zullen zorgen dat IS geen DJI drones zullen inzetten. Net zoals de extremisten de consumentendrones kunnen ombouwen tot bommenwerpers zouden slimme koppen ook in staat kunnen zijn deze nieuwe beperking te omzeilen. Toch maakt de nieuwe update het de kwaadwillenden weer stukje moeilijker, wat bovenal een goede zaak is.

0 Reacties

    Plaats een reactie