De Canadese minister van Transport, Marc Garneau, heeft donderdag nieuwe regels voor het vliegen met drones ingevoerd. Dronepiloten die zich niet aan de regels houden kunnen een boete verwachten tot maximaal 3.000 Canadese dollar (2090 euro). Het lijkt er op dat de nieuwe regels ook plaats maken voor bezorging met drones.

Richtlijnen

In Canada zijn nieuwe regels opgesteld voor het recreatief drone vliegen. De regels gelden voor alle drones tussen de 250 gram en 35 kilogram. Voorheen kende Canada alleen richtlijnen voor het veilig vliegen met drones. Echter stonden er geen sancties op het niet volgen van de richtlijnen waardoor het moeilijk te handhaven was. Het aantal incidenten met drones in Canada is de afgelopen jaren flink toegenomen.

Sancties

Door de regels vast te leggen wil Canada het aantal incidenten niet langer laten oplopen. Dronepiloten die zich niet houden aan de regels kunnen een boete verwachten tot maximaal 3.000 Canadese dollar.

Regels

De dronepiloten in Canada moeten zich aan de volgende regels houden:

  • Vlieg nooit hoger dan 90 meter van de grond
  • Laat de drone maximaal 500 meter van je vandaan vliegen
  • Houdt minimaal 75 meter afstand tot gebouwen, voertuigen, boten, dieren, mensen of groepen mensen
  • Vlieg alleen bij daglicht en niet in bewolking
  • Houdt minimaal 9 kilometer afstand vanaf het centrum van een vliegveld of luchthaven
  • Plaats je naam, adres en telefoonnummer op je drone
  • Het is verboden om hulpdiensten en politie te hinderen met een drone

Drone bezorging

Het is opvallend dat de Canadese overheid een maximale hoogte van 90 meter bepaald, waar andere landen vaak 120 meter aanhouden als maximale vlieghoogte voor drones. Mogelijk kijkt de overheid vooruit en reserveert het alvast een plaats in het luchtruim voor bezorgdrones. In Canada wordt er namelijk al flink geëxperimenteerd met bezorgdrones. Naar verwachting vliegen de bezorgdrones eind 2017 operationeel door de lucht.

0 Reacties

    Plaats een reactie