Volgens het Canadese bedrijf Drone Delivery Canada is het postkantoor iets van vroeger. Steeds meer bedrijven investeren in bezorging via een drone en het lijkt daarom ook niet ver weg. Het Canadese bedrijf is momenteel zijn drone bezorging technologie aan het perfectioneren en hoopt in januari 2018 de eerste bezorg drones de lucht in te sturen.

Drone Delivery Canada

Tony Di Benedetto, CEO van Drone Delivery Canada, zegt dat drones in de eerste plaats consumenten goederen gaan bezorgen. Een toekomstige functie van drone delivery is het bezorgen van medicijnen of een defibrillator aan mensen die dat nodig hebben in nood situaties. Het bedrijf richt zich op een lancering in januari 2018.

Bezorging

Stel je besteld een pizza. Drone Delivery Canada stuurt een vloot met drones naar het pizza bedrijf. De consument drukt bij een bestelling op een knop: ‘bezorgen per drone’. De drone vliegt vervolgens met het eten en wordt onderweg gemonitord door het hoofdkwartier van Drone Delivery Canada. De hongerige klanten kunnen de drone via een app op hun smartphone live volgen. Wanneer het eten arriveert blijft de drone in de lucht hangen tot dat jij aangeeft via de app dat je de drone ziet. Er wordt vervolgens een foto genomen om de levering te bevestigen.

Voordelen

De voordelen van drone delivery is dat het een groene technologie is. Drones vliegen op elektriciteit en hebben geen last van verkeershinder wanneer zij van A naar B vliegen. De drones vliegen over de 100 km/h en hebben een vliegtijd van maximaal 40 minuten. drone-delivery-canada-quadcopter-pakket-bezorging-sneller-2015drone-delivery-canada-quadcopter-pakket-bezorging-sneller-2015

Risico

Maar wat gebeurd er nou als de drone een storing krijgt in de lucht? De drone wordt ontwikkeld met verschillende veiligheidssystemen. Wanneer er een storing is in de lucht zal de drone direct landen op een veilige locatie. Dit is een deel van het technische proces van technologie die in de drones is verwerkt.

Drones

Drone Delivery Canada denkt er aan om ongeveer tussen de 1.500 tot 2.000 drones in te zetten. De dienst begint naar waarschijnlijkheid in meer afgelegen gebieden en werkt langzaam naar de stedelijke gebieden toe. De drones kunnen pakketten tot 8 kilogram dragen. drone-delivery-canada-quadcopter-pakket-bezorging-sneller-demonstratie-laptop-2015drone-delivery-canada-quadcopter-pakket-bezorging-sneller-demonstratie-laptop-2015

Kosten

Om gebruik te maken van drone delivery betaal je als consument tussen de 5 en 10 dollar. De drones zelf kosten het bedrijf een paar duizend euro per stuk.

Regelgeving

Om bezorging met drones mogelijk te maken moet het wel passen binnen de lijnen van de regelgeving. Transport Canada zegt dat iedereen die een drone gebruikt voor commerciële doeleinden een certificaat moet aanvragen. Daaraan zijn restricties en voorwaarden verboden, inclusief een maximale hoogte en een minimale afstand tot personen, gebouwen en luchthavens. Di Benedetto zegt dat veranderingen in de regelgeving in Canada redelijk snel gaan dankzij Amerikaanse bedrijven als Amazon en Walmart die ook drone bezorging willen invoeren.

0 Reacties

    Plaats een reactie