UPS heeft in de Verenigde Staten met succes haar eerste dronebezorging getest.

Dak van bus

Vanuit het dak van de bekende bruine UPS bezorgbus als landingsplatform steeg een drone bepakt met een pakket op. Het dak van de bezorgbus bestaat uit een ingenieuze constructie dat openschuift zodra de bezorger aangeeft de drone te willen inzetten.

Drone

De drone vliegt autonoom naar het bezorgadres en zal na aflevering van het pakket automatisch terugkeren naar de nieuwe positie van de UPS bezorgbus. Dit betekent dat de bus de bezorgroute kan vervolgen en de drone automatisch naar de nieuwe positie van de bus terugkeert.

Horsepower

De bus gebruikt in de test van UPS is ontwikkeld door Horsepower, een Amerikaanse truckfabrikant die de trucks aan UPS levert. Dit is niet de eerste keer dat er een test wordt gedaan met een Workhorse truck uitgerust met droneplatform. Het bedrijf is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling en het testen van haar speciale 'drone delivery trucks'.

Innovatie

UPS is 's werelds grootste, maar ook 's werelds oudste koeriersdienst. De afkorting UPS staat voor 'United Parcel Service'. Ondanks haar oude leeftijd investeert het bedrijf veel in technologische vooruitgang. Wist je bijvoorbeeld dat UPS bezorgers een speciale route volgen met zo min mogelijk afslagen naar links? Deze aanpassing leverde UPS een winst op 32.5 miljoen kilometer waardoor het bedrijf 350.000 meer pakketjes kan bezorgen in vergelijking tot de oude bezorgroutes.

UPS bezorgt eerste pakket met behulp van drone

Drone-bezorgbus

Het concept van een bezorgtruck met een drone-landingsplatform geïntegreerd in het dak is niet nieuw. Zo zijn er diverse toonaangevende bedrijven ter wereld bezig met een dergelijke integratie van drones. Mercedes-Benz werkt in samenwerking met Matternat aan de bezorgbus van de toekomst.

0 Reacties

    Plaats een reactie