Patrick Zaman is met zijn startup 'Avy Rescue' doorgedrongen tot de finale van een internationale wedstrijd voor duurzame drones in Dubai.

Drones Are Good

In de zogenaamde 'Drones for good' wedstrijd maakt de Nederlander kans op de hoofdprijs van 1 miljoen dollar met zijn reddingsdrone die vluchtelingen opspoort die tijdens hun overtocht op de Middelandse Zee in nood raken. De drone dropt waar nodig reddingsvesten, voedsel en medicijnen.

$1 miljoen

Avy Rescue is samen met 19 andere projecten genomineerd voor de finales van de Drones for Good wedstrijd. Deze 20 genomineerden strijden in Dubai om een prijzengeld van 1 miljoen dollar. Ook is er een nationale robotica competitie met 1 miljoen dollar in prijzengeld.

Nederlander dringt door tot finale 'Drones for Good' in Dubai

3e editie

Dit is het derde jaar dat de Drones for Good awards worden georganiseerd in Dubai. In 2016 ging de award naar Loon Copter en in 2015 won Flyability de hoofdprijs.

Uitslag

Op 18 februari 2017 wordt de uitslag bekend gemaakt van de Drones for Good wedstrijd.

0 Reacties

    Plaats een reactie