Een team van wetenschappers van Oakland University heeft de Drones for Good Award 2016 in de wacht gesleept.

Samen met nog 9 andere drone-initiatieven was de Loon Copter voor deze prijs genomineerd. De prijs is bedoeld voor nieuwe drone-technologieën die erop gericht zijn het leven van mensen te verbeteren. Met het binnenhalen van de prijs winnen de makers 1 miljoen dollar waarmee het prototype verder kan worden doorontwikkeld.

Loon Copter

De Loon Copter is een drone die in de lucht maar ook in en onder water prima zijn weg kan vinden. Wanneer de drone in het water landt, kantelt de drone zich 90 graden en worden de rotoren gebruikt om zich voort te stuwen in het water. De makers van de Loon Copter hopen de drone in de toekomst in te zetten bij inspecties onder water en reddingsacties.

Loon-CopterLoon-Copter

Prototype

Het eerste prototype van de Loon Copter werd al in 2014 gemaakt en werd vernoemd naar een duikende eend. Het team uit Oakland stuurde hun tweede prototype in voor de Drones for Good Award en wist hiermee de jury te overtuigen. De Loon Copter beschikt over een camera waarmee in de lucht en onder water kan worden gefilmd. Live-beelden onder water zijn nog niet mogelijk, aangezien de signalen door het water worden tegengehouden.

0 Reacties

    Plaats een reactie