Eerder deze week kondigde GoPro aan dat de Karma drone vanaf heden weer verkrijgbaar is in de Verenigde Staten. Een maand nadat de Karma drone uit was riep GoPro de drones van alle klanten ter wereld terug. In totaal werden zo'n 2500 drones terug naar de fabriek gehaald.

Geen idee

Aanvankelijk had GoPro geen idee wat het probleem was dat ervoor zorgde dat de drone zo maar uit de lucht kon vallen. De camerafabrikant had een lijst opgesteld met zaken die wellicht de oorzaak waren voor dit probleem.

Vastlopen

Als een GoPro of iPhone vastloopt dan schakelt het apparaat zichzelf uit. Als dit gebeurt met een drone dan valt deze meteen uit de lucht.

Het verhaal achter de mislukking van GoPro Karma

3D Robotics

Om het probleem op te lossen riep GoPro de hulp in van 3D Robotics. Drie voormalige medewerkers van het bedrijf, waaronder Philip Rowse en Jeff Wurzbach, reisden af naar San Mateo in december en bleven daar enkele weken om het probleem aan te pakken.

Fout

Uiteindelijk werd vastgesteld dat een fysieke ontwerpfout in de accupoort van de drone voorkwam dat de vergrendeling van de accu goed op zijn plaats zat, waardoor de accu tijdens de vlucht opeens kon losraken.

Oorzaak

GoPro weet niet of het probleem te danken is aan het gebrek aan ervaring binnen de wereld van drones of vanwege de haast die het bedrijf had om de drones in de winkels te krijgen voor de december maand.

"We zijn het dupe geworden van onze eigen ambitie", vertelde Woodman op de CES in januari. "We hebben besloten om terug te keren naar een heel gericht bedrijf dat slechts een paar dingen doet zeer goed doet, in plaats van veel dingen marginaal."

Het verhaal achter de mislukking van GoPro Karma

Neerwaarts

De les 'schoenmaker blijf bij je leest' gaat dus zeker op voor GoPro. Door de concurrentie van goedkope Chinese action-cams zat het bedrijf al in een neerwaartste spiraal, maar haar stap in de wereld van drones heeft de toekomst van het bedrijf nog meer in gevaar gebracht. Door het terugroepen van alle Karma drones daalde de aandelen van GoPro met 15% en werden andere doelen van het bedrijf vooruitgeschoven.

Het verhaal achter de mislukking van GoPro Karma

DJI Mavic Pro

Wellicht functioneert GoPro's Karma drone inmiddels naar behoren, de drone is vandaag de dag alweer achterhaald sinds concurrent DJI een vergelijkbaar model heeft gepresenteerd. Net als GoPro Karma is de DJI Mavic Pro een portable camera-drone, maar DJI's model is veel kleiner, beschikt over betere opnamemogelijkheden en is eenvoudiger te bedienen.

1 Reacties

  1. GijsReis

    The World of Tech is Killing...

Plaats een reactie