DJI duikt na luchtfotografie nu ook de racing wereld in. De dronefabrikant komt namelijk met een racing drone. Daarvoor heeft DJI het Snail motoren systeem ontwikkeld waarmee drone racers nog sneller over een parcour zullen razen. Ook heeft DJI een eigen frame ontwikkeld om mee te racen.

DJI Snail

DJI Snail is een motoren systeem dat geoptimaliseerd is voor drone racing. De motoren zijn ontwikkeld door DJI's propulsion experts en geeft een nieuw niveau van kracht en manoeuvreerbaarheid. De motoren hebben een stuwkracht van 1.32kg en halen snelheden van 140km/h.

Propellers

Met de nieuwe motoren komen ook nieuwe propellers. Daarvoor heeft DJI maar liefst zes nieuwe propellers uitgebracht. De propellers zijn zoals we van DJI gewend zijn handige quick-release propellers. Het vervangen van een propeller van een racing drone gaat daarmee een stuk sneller.

Tri-blade en two-blade propellers

DJI heeft zes verschillende propellers uitgebracht voor de nieuwe DJI Snail motoren. Er zijn twee soorten tri-blade propellers ontwikkeld die de drone de meeste stuwkracht geven. Ook zijn er vier verschillende two-blade propellers gemaakt die ieder zijn eigen doel hebben. Zo is er een propeller voor beginners, luchtfotografie, soepele bediening en 3D Flight.

3D Flight

Met de 3D Flight propellers werkt de stuwkracht twee kanten op waardoor je ook ondersteboven kunt vliegen met de drone.

ESC

DJI brengt ook ESC's uit die een snellere response tijd heeft. Ruim 21 procent sneller dan de meeste ESC's op de markt. De Snail 430-R ESC gebruikt unieke algoritmes en maakt de drone behendiger en verhoogt de manoeuvreerbaarheid bij bijvoorbeeld scherpe bochten en hard remmen. Naast de Snail 430-R komt DJI ook met de DJI Takyon ESC combo. Op deze printplaat zitten 4 ESC's en deze is makkelijk te bevestigen op het frame van de drone.

Frame

Op de website van DJI is over een frame nog niets te vinden, maar de jongens van het Amerikaanse Rotor Riot kregen al een exemplaar van de DJI Racing drone opgestuurd. In een video praten zij over de nieuwe drone en maken zij een testvlucht.

Kopen

Op dit moment is de racing drone van DJI nog niet te koop. Wel kan je het Snail Racing Propulsion System al bestellen in de DJI Store. Een set van 4 motoren en 4 ESC's kost 99 euro.

0 Reacties

    Plaats een reactie