De investeringstak van Caterpillar Inc heeft geïnvesteerd in de drone-startup Airware uit San Francisco, aldus een officieel persbericht van Airware.

Caterpillar

Caterpillar is een Amerikaans bedrijf dat zich sinds 1925 bezighoudt met het ontwerp en de bouw van zware machines voor de weg-, water- en mijnbouw. Ook produceert het bedrijf generatorsets en andere apparatuur aangedreven door dieselmotoren en gasturbines.

Caterpillar investeert in Airware

Airware

Airware is een Amerikaanse startup die werkt aan een besturingssysteem voor commerciele drones. De software van Airware maakt het voor bedrijven mogelijk dronevluchten in te plannen, beheren en data te analyseren. Dankzij de inzet van drones kunnen grote bouw, mijnbouw en verzekeringsmaatschappijen enorme kosten besparen.

Caterpillar investeert in Airware

$90 miljoen

De investering van Caterpillar was deel van een investeringsronde van $30 miljoen in 2016. Tot op heden haalde de startup een slordige $90 miljoen op voor ontwikkeling van het systeem. zo investeerden GE Ventures, Google Ventures (GV) en Intel Capital ook in Airware.

Caterpillar investeert in Airware

Competitie

Er zijn meer bedrijven bezig met de ontwikkeling van oplossingen voor commerciële drones. Zo zijn de bedrijven PrecisionHawk en Kespry ook bezig met oplossingen voor het bedrijfsleven. Caterpillar als investeringspartner betekent een vliegende start voor Airware zodra het systeem operationeel is, want de startup profiteert meteen van het enorme distributienetwerk van Caterpillar verspreid over de hele wereld.

0 Reacties

    Plaats een reactie