Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft een nieuwe trailer voor een nieuwe 'film' verspreid met daarin beelden van een dodelijke fixed-wing drone.

Zwaarder geschut

Nadat eerder deze maand bekend werd dat IS verkenningen en aanvallen uitvoerde met behulp van consumenten drones, brengt de terreurgroep nu zelf naar buiten over zwaarder geschut te beschikken voor luchtaanvallen.

Aanvallen

De laatste trailer voor een toekomstige IS video toont aanvallen vanuit de lucht in de Iraakse stad Mosul en sluit af met een prominente scène van een drone die bombardementen kan uitvoeren.

IS toont dodelijke drone in nieuwe video

Fixed-wing drone

De drone die getoond wordt in de video lijkt een fixed-wing drone, welke grotere afstanden kan afleggen dan consumenten-drones waar IS onlangs nog bombardementen mee uitvoerde.

Reaper

Sommige media claimen dat de drone veel overeenkomsten vertoond met de Reaper MQ-9, welke gebruikt wordt door het Amerikaanse leger, maar dit lijkt ons iets te veel credits voor het getoonde luchtvaartuig.

IS toont dodelijke drone in nieuwe video

Trailer

In de trailer zijn grondtroepen te zien, een zelfmoord operatie en twee bombardementen vanaf een drone. De volledige IS video hier te bekijken.

0 Reacties

    Plaats een reactie