De drone waar de eerste dronebezorging met officiële goedkeuring van FAA mee werd uitgevoerd, heeft een plekje gekregen in het Smithsonian’s National Air and Space Museum.

Flirtey's bezorgdrone krijgt plekje in Amerikaans luchtvaartmuseum

Eerste dronebezorging

Op 17 juli 2015 schreef Flirtey geschiedenis door in samenwerking met Virginia Tech University en NASA de eerste officiële dronebezorging uit te voeren op Amerikaanse grondgebied.

Officieel

De dronebezorging is als 'eerste officiële' betiteld omdat de missie met goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA) plaats vond. FAA is de Amerikaanse autoriteit verantwoordelijk voor het luchtvaartverkeer.

Flirtey's bezorgdrone krijgt plekje in Amerikaans luchtvaartmuseum

Flirtey F3.0 hexacopter

Flirtey F3.0 hexacopter krijgt een plekje in het museum naast andere opmerkelijke vliegtuigen zoals de Space Shuttle Discovery, de SR-71 Blackbird en de eerste vrachtvliegtuigen van FedEx.

Flirtey's bezorgdrone krijgt plekje in Amerikaans luchtvaartmuseum

Hot topic

"Drones zijn een hot-topic en hebben een grote publieke belangstelling", vertelt Alison Mitchell, PR-specialist van Smithsonian’s National Air and Space Museum. "Als reactie hierop heeft het National Air and Space Museum besloten drones die een rol spelen bij belangrijke mijlpalen op te nemen in haar collectie."

Dronebezorging heeft een enorme interesse gewekt en het debat over de rol van automatisering in de Verenigde Staten weer doen opleven, licht de woordvoerder toe.

Flirtey's bezorgdrone krijgt plekje in Amerikaans luchtvaartmuseum

Museum

De Flirtey drone, die werd gebruikt om medicijnen te leveren op 17 juli 2015, sluit zich aan bij tientallen andere onbemande vliegtuigen systemen die het Smithsonian heeft in zijn collectie. Het museum bereidt momenteel zich momenteel voor op de komst van de eerste bezorgdrone.

Toekomst

Hoewel dronebezorging voorlopig nog jaren uit zal blijven, zei Mitchell dat de prestatie de geest van innovatie op het gebied van onbemande systemen vertegenwoordigt en daarom een plaats verdient in het museum.

0 Reacties

    Plaats een reactie