Bekijk hoe een drone volledig autonoom een anti-Trump graffiti spuit.

1e keer

Bijna twee jaar geleden schreef graffiti artiest KATSU onbewust geschiedenis door het maken van een 'graffiti' met behulp van een drone. Zwaar illegaal gebruikte hij een drone uitgerust met een rode spuitbus om het gezicht van Kendall Jenner te bekliederen met rode strepen verf op één van de grootste reclameborden van New York.

Drone spuit autonoom anti-Trump graffiti

Autonoom

In deze eerste poging moest hij de drone besturen en tegelijkertijd de verfspuit bedienen. Het bleek vrijwel onmogelijk te zijn om een fatsoenlijk leesbare letter te spuiten op deze manier, dus besteedde KATSU de afgelopen tijd om een drone te programmeren die volledig autonoom een graffiti op de muur kan sprayen.

Moeilijk

Tech-blog Motherboard vroeg de graffiti artiest of het moeilijk was de drone zo te programmeren: "Niet zo moeilijk als het verwerkingsproces dat Trump onze nieuwe president is."

Drone spuit autonoom anti-Trump graffiti

Icarus One

De graffiti artiest heeft zijn graffiti-drone - een omgebouwde DJI Phantom 2 quadcopter - de naam 'Icarus One' gegeven en het volledige project open-source voor iedereen online beschikbaar gesteld. Heb je twee linkerhanden en wil je toch zo'n kliederdrone bestellen, dan is het ook mogelijk een pre-built versie rechtstreeks bij de artiest te bestellen.

Drone spuit autonoom anti-Trump graffiti

Icarus Two

Ook al is het resultaat van de Icarus One niet bepaald een kunstwerk dat je op je muur wilt, de artiest is vastbesloten om met een opvolger te komen: de 'Icarus Two' of 'KATSU drone'. Volgens de artiest is het vanzelfsprekend dat in toekomstige modellen ook uitbreidingen worden gemaakt in het aantal kleuren en tekeningen.

0 Reacties

    Plaats een reactie