DJI heeft een partnerschap gesloten met navigatiespecialist HERE. De partnerschap is aangegaan om de kaartdata van HERE te integreren in de DJI GO app.

Kaardata

DJI en HERE gaan samenwerken om kaarten te integreren in de DJI GO applicatie. De hoog acurate kaarten van HERE helpen de drone om terug te keren naar het vertrekpunt en daarbij de beste route te bepalen. Ook worden real-time vliegroutes opgeslagen en kunnen piloten locaties op de kaart opslaan.

Offline beschikbaar

De kaartdata zal ook offline beschikbaar zijn in de DJI GO applicatie, waardoor dronepiloten er altijd over kunnen beschikken. Wanneer er geen datanetwerk is, kan een dronepiloot toch zonder problemen beschikken over de gedetailleerde kaarten.

Samenwerking

"Onze samenwerking met DJI betekent een toegenomen functionaliteit van drones op wereldschaal. Piloten kunnen nieuwe stappen zetten met hun drones en worden hierdoor onafhankelijker", aldus Leon van de Pas, hoofd van de internet of things-sectie bij HERE.

HERE

Kaartenbedrijf HERE is de concurrent van TomTom en Google Maps en is in handen van Daimler, BMW en Audi. Zij kochten het bedrijf in de zomer van 2016 voor 2,8 miljard euro. Daarvoor was het in handen van het Finse Nokia onder de naam Nokia Maps.

Bron: GlobalNewswire

1 Reacties

  1. Vilmar

    Zou zeker niet zegen hoog accuraat. Vele melden dat ze mappen hebben die 2-5 jaar oud zijn. Nieuwe drone gebruikers zullen het niet eens opmerken met als toen Apple Maps de default werd op iPhone.

Plaats een reactie