XIRO komt met een nieuwe compacte drone de Xplorer Mini. De quadcopter is gemaakt voor vluchten op korte afstand en beschikt over een 13 megapixel camera. De besturing van de drone gaat volledig via je Android of iOS smartphone.

Compacte cameradrone

Dronefabrikant XIRO gaat mee in de laatste trends en komt nu ook met een compacte cameradrone. De armen van de quadcopter vouw je eenvoudig op waardoor de drone makkelijk mee te nemen is. De drone heeft hierdoor wat weg van de DJI Mavic Pro, GoPro Karma en Yuneec Breeze.

XIRO Xplorer Mini

De XIRO Xplorer Mini heeft een diagonale afmeting van 225 milimeter en weegt 431 gram. Dankzij de 1400mAh intelligente batterij haalt de Xplorer Mini een vliegtijd van zo'n 15 minuten. Het opladen van een lege accu neemt zo'n anderhalf uur in beslag. De maximale vliegsnelheid van de drone is 8 meter seconden en het bereik is 100 meter.

XIRO lanceert Xplorer Mini

Camera

De XIRO Xplorer Mini is voorzien van een 13 megapixel camera die met maximaal 30 frames per seconde filmt in 1080p HD. De opgenomen beelden worden direct gesynchroniseerd met je telefoon waarna je deze eenvoudig bewerkt en deelt via social media. De camera wordt digitaal gestabiliseerd waardoor je stabiele en scherpe beelden opneemt.

Besturing

De besturing van de XIRO Xplorer Mini wordt volledig geregeld via je smartphone. Met slechts een druk op de knop laat je de drone opstijgen, filmen en landen. De opgenomen beelden deel je met een druk op de knop via social media. Ook zijn er verschillende vormen van besturing mogelijk waaronder motion control.

XIRO lanceert Xplorer Mini

Slim

De XIRO Xplorer Mini is voorzien van een Qualcomm processor die je een goede flight control technologie biedt. Er zijn verschillende intelligente vliegmodi beschikbaar zoals onder meer een auto-follow functie. De drone beschikt tevens over een auto-return-to-home functie waarbij de drone na een druk op de knop, of bij een storing, direct terug vliegt naar het vertrekpunt.

XIRO lanceert Xplorer Mini

Positioneren

De GPS/GLONASS dual sateliet zorgt voor een accurate positiebepaling waardoor de drone stabiel op een vast punt kan blijven vliegen. Dankzij het indoor visual positioning systeem kan de drone ook stabiel hoveren zonder GPS wat ideaal is wanneer je de drone indoor gebruikt.

Kopen

De XIRO Xplorer Mini kost 499 euro en is daarmee even duur als de Yuneec Breeze. Het voordeel van de Xplorer Mini is dat zijn armen volledig inklapbaar zijn en daardoor iets compacter. Ook heeft de Xplorer Mini een groter bereik dan de Breeze.

1 Reacties

  1. martin van der velden

    goeden dag mijn vraag was over de xiro mini komt hier ook een controller voor. ik hoop spoedig wat van u te horen. vriendelijke groet Martin van der Velden

Plaats een reactie