Na een overeenkomst met de Dubai General Civil Aviation Authority heeft Nokia toestemming gekregen om een droneverkeerssysteem te ontwikkelen voor Dubai. Het UAV Traffic Management System (UTM) van Nokia maakt gebruik van LTE-technologie. Nokia is op dit moment nog het enigste telecombedrijf dat op deze schaal actief is in de dronebranche.

Drones in Dubai

Dubai wil graag de “slimste” stad ter wereld worden en denkt dat drones hierin een grote rol gaan spelen. Eerder deze maand heeft de weg- en transport autoriteit (RTA) in Dubai aangegeven een dronessysteem in te willen zetten om het verkeer te controleren. Na een overeenkomst met de Dubai General Civil Aviation Authority heeft Nokia toestemming gekregen om het systeem te ontwikkelen voor Dubai. Het uitgebreide dronesysteem moet ervoor zorgen dat ambtenaren geautomatiseerde vluchten kunnen beheren, no-fly zones worden opgesteld en dat drones buiten het zicht van piloten veilig kunnen worden bestuurd.

Nokia gaat droneverkeerssysteem ontwikkelen voor Dubai

UAV Traffic Management System

Het UAV Traffic Management System (UTM) van Nokia maakt gebruik van LTE technologie, een communicatiestandaard die Nokia heeft uitgevonden. Met behulp van deze technologie kan de overheid van Dubai alle drones in het luchtruim opsporen en besturen. Nokia heeft het systeem al eerder dit jaar gepresenteerd tijdens het Drones for Good Event in Dubai. Echter gaat Nokia nog een aantal testen uitvoeren om UTM te verfijnen.

Nokia op Space53

Nokia is op dit moment nog het enige telecombedrijf dat op deze schaal actief is in de dronebranche. Het telecombedrijf is steeds meer bezig met drones en is ook al partner van de Nederlandse dronetestlocatie Space53 in Twente. Op deze locatie is Nokia al maanden testen aan het uitvoeren. Het bedrijf is voornamelijk bezig met het ontwikkelen van nieuwe verkeers- en veiligheidssystemen.

0 Reacties

    Plaats een reactie