Op crowdfunding website Indiegogo wordt de Nimbus racing drone aangeboden. Deze kleine quadcopter heeft een carbon frame en is zeer sterk. Daarnaast is de drone water- en stofbestendig. De eerste drones worden in maart 2017 uitgeleverd.

Aerodyne-RC

De Nimbus racing drone is ontwikkeld door Aerodyne-RC. Dit bedrijf bestaat uit een kleine groep van ingenieurs met een passie voor drones. Het doel is om een compacte racing drone te maken die licht van gewicht is en tegen een stootje kan. De Nimbus drone is hiervan de uitkomst.

Nimbus drone

De Nimbus drone weegt 340 gram zonder batterij en is in staat om snelheden tot 160 kilometer per uur te vliegen. De drone heeft een diagonale afmeting van 195 mm en kan vliegen tot een afstand van 1000 meter.

Frame

Het carbon frame van de Numbus drone heeft een dikte van 1 tot 4 mm. Op punten waar bij een crash veel druk op komt te staan hebben de makers het frame dikker en sterker gemaakt. De behuizing is compleet gesloten en daardoor ook IP54 waterbestendig.

Pakketten

De drone wordt in verschillende pakketten aangeboden via crowdfunding website Indiegogo. Daarbij heb je de keuze om alleen het frame te kopen en deze uit te rusten met eigen onderdelen, een Bind n Fly model of de Ready to Fly.

Nimbus racing drone te koop op Indiegogo

Bind n Fly

Het Bind N Fly model is uitgerust met een FrSky XSR 16 kanaals receiver. Hierdoor is de drone te gebruiken met de populaire FrSky Taranis remote controller. Op aanvraag kan de maker de drone ook uitrusten met een Spektrum receiver.

Ready to Fly

De Ready to Fly versie is voorzien van dezelfde FrSky XSR 16 kanaals receiver en wordt geleverd met de TBS Tango remote controller. Deze remote controller is tevens voorzien van een videoscherm waardoor je direct mee kijkt door de ogen van de drone.

Camera

Voor het FPV vliegen is de drone uitgerust met een CCD Sony FPV-camera. Deze is te kantelen tussen de 30 en 55 graden. Daarnaast wordt de drone geleverd met een speciale beugel om de GoPro Hero Session te bevestigen. Zo maak je ook nog eens prachtige opnames van je race vluchten.

Nimbus racing drone te koop op Indiegogo

Kopen

De Nimbus racing drone is nu te bestellen via Indiegogo.com. Een compleet Ready to Fly pakket kost 750 dollar. Heb je al een remote van ben je voor 490 dollar klaar. De crowdfunding actie loopt nog tot 5 januari. De drone gaat er zeker komen, ook wanneer het gewenste doel niet bereikt wordt. De verwachte levering vindt plaats in maart 2017.

0 Reacties

    Plaats een reactie