Precies een jaar geleden introduceerde de FAA de plicht voor dronebezitters om hun drone te registreren. Een jaar na dato telt deze 'drone-database' meer dan 616.000 geregistreerde drones.

FAA

Het drone-registratie-systeem van de Federal Aviation Administration (FAA) werd 21 december 2015 online gezet. In het afgelopen jaar hebben meer dan 616,000 eigenaren hun drone(s) geregistreerd bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit.

Na 1 jaar meer dan 616.000 geregistreerde drones in VS

Drone registratie

Via het online registratie-systeem moeten drones door hun eigenaren worden aangemeld die tussen de 250 gram en 25 kilogram wegen. Een dronebezitter betaalt eenmalig 5 dollar voor registratie van alle drones die hij/zij bezit.

Na 1 jaar meer dan 616.000 geregistreerde drones in VS

Registreren

De FAA heeft het voor de consument extra makkelijk gemaakt door de introductie van een online registratie-systeem. Dronebezitters die drones voor commerciële doeleinden kunnen vanaf 31 maart 2016 ook het systeem gebruiken voor registratie van hun drone(s).

Na 1 jaar meer dan 616.000 geregistreerde drones in VS

Nieuws

Dankzij deze drone-registratie kan de FAA via mailings ook eenvoudig dronebezitters op de hoogte stellen van belangrijke wijzigingen of waarschuwingen omtrent het gebruik van drones. In het afgelopen jaar heeft de FAA verschillende keren deze manier van nieuwsverspreiding ingezet richting dronebezitters.

0 Reacties

    Plaats een reactie