Apple Maps heeft grote stappen vooruit gemaakt sinds de introductie in 2012, maar is nog lang niet zo goed als Google Maps. Dankzij de inzet van drones kan dit wellicht gaan veranderen.

Drones

Apple heeft verklaard drones te gaan gebruiken om haar landkaart-software aanzienlijk te verbeteren.

Apple wil drones inzetten om Google Maps te verslaan

Sneller

Op dit moment gebruikt Apple, net als Google en Bing, auto's uitgerust met camera's en sensoren om het land straat voor straat in kaart te brengen. Door de inzet van drones kan Apple deze data veel sneller verzamelen, sneller updates en hierdoor haar Maps-software aanzienlijk verbeteren.

Apple wil drones inzetten om Google Maps te verslaan

Area Updates

Apple wil niet alleen het gebied fotografisch in kaart brengen, maar de gebieden ook analyseren. Denk aan beschadigde of missende verkeersborden; een Apple Maps gebruiker wordt hiervan in de toekomst op de hoogte gesteld en ontvangt standaard de laatste relevante updates over het gebied waar hij of zij zich in bevindt.

Apple wil drones inzetten om Google Maps te verslaan

FAA

Volgens een publicatie van Bloomberg heeft Apple eind vorig jaar een verzoek ingediend bij Federal Aviation Administration (FAA) om drones te gaan gebruiken van fabrikanten als DJI en Aibotix.

Apple in drones?

De inzet van drones voor haar Maps-software betekent (nog) niet dat Apple zich gaat richten op de wereld van drones, maar laat wel zien dat ook Apple de voordelen inziet van de vliegende camera's.

Apple wil drones inzetten om Google Maps te verslaan

Indoor Mapping

Ook wil Apple - net als Google - indoor lokaties integreren in haar Maps-software. Vorig jaar kocht Apple de indoor mapping startup Indoor.io en in 2013 een vergelijkbaar bedrijf WiFiSlam.

0 Reacties

    Plaats een reactie