Begin december presenteerde Amazon met trots haar eerste dronebezorging aan de wereld. Amazon liet echter niet weten dat de bezorgdrone 13 minuten deed over een afstand van 700 meter. Volgens de buurtbewoners was het sneller geweest om het pakketje lopend aan de klant te bezorgen. Ondanks dat de eerste test van Amazon minder spectaculair was dan gedacht, is het nog steeds een grote stap richting een toekomst met bezorgdrones.

Eerste dronebezorging Amazon

Eerder deze maand presenteerde Amazon trots haar eerste dronebezorging aan de wereld. Een man in Engeland bestelde een product via Amazon en kreeg deze binnen 13 minuten per drone bezorgd. Jeff Bezos, CEO van Amazon, was zo trots op de bezorging dat hij dit via Twitter deelde. Amazon vertelde niet dat de drone werkelijk 13 minuten deed over een afstand van 700 meter.

Amazon bezorgt eerste pakket op afstand van 700 meter

Onderzoek van The Sun

Na de primeur van Amazon ging de Engelse krant The Sun op onderzoek uit en kwam erachter dat de klant bijna naast het distributiecentrum van Amazon woont. Volgens de buurtbewoners was het sneller geweest om het pakketje per voet te bezorgen aan de klant 700 meter verderop. De eerste dronebezorging door Amazon was een goede test, maar werd rooskleuriger gepresenteerd dan daadwerkelijk het geval was.

Toekomst dronebezorging

Ondanks dat de eerste test van Amazon minder spectaculair was dan gedacht, is het nog steeds een grote stap richting de toekomst. Amazon heeft veel kunnen leren van de eerste levering en weet nu ook waar ze nog aan moeten werken. Het bedrijf heeft nog vele obstakels te overwinnen, zoals regelgeving en levertijd, maar heeft met deze bezorging een stap in de goede richting gezet. Het is nog niet duidelijk wanneer Amazon klaar denkt te zijn om wereldwijd dronebezorgingen te doen.

0 Reacties

    Plaats een reactie