Op zaterdag 19 november 2016 vindt de eerste editie plaats van de DARE League in 's-Hertogenbosch. Walter de Kort nam een kijkje op het terrein van de oude mengvoederfabriek, midden in de Bossche binnenstad, welke het toneel vormt voor een unieke dronerace.

Impressie terrein DARE League in Den Bosch

DARE League

DARE League is een evenement geproduceerd door Marijn Producties, verantwoordelijk voor de productie van toonaangevende evenementen als Jazz in Duketown, Glow en Holi Fusion. Ook is deze evenementenorganisator verantwoordelijk voor de productie van Koningsdag 2017 in Tilburg, de stad waar Koning Willem-Alexander en zijn familie die dag te gast zullen zijn.

Techniek

Tijdens DARE League krijgt Marijn Producties ondersteuning van talloze organisaties uit de Nederlandse dronewereld. Zo draagt Formula FPV zorg over de techniek tijdens het evenement. De industriële locatie midden in de Bossche binnenstad vormt een grotere uitdaging voor de techniek dan een open grasveld. Om niks aan het toeval over te laten, nam Walter Kort van Formula FPV, een kijkje op het terrein van de Tramkade in Den Bosch. In onderstaande video krijg je alvast een voorproefje op het terrein van de eerste editie van DARE League.

Obstakels

Het terrein van de Tramkade in 's-Hertogenbosch vormt het unieke decor voor een fantastische dronerace. Silo’s, buizen en kranen vormen naast de bekende gates en vlaggen de obstakels van de DARE League.

Video

In de video zie je niet alleen een impressie van het terrein, maar ook hoe het draadloze videosignaal functioneert tijdens een dronevlucht op deze industriële locatie. "Een paar glitches, maar verder geen verstoringen door de omgeving ofzo.", concludeert Walter tevreden.

ImmersionRC Tramp

Om storingen van video-transmitters uit te sluiten, wordt - net zoals op alle professionele droneracing events - ook tijdens DARE League een speciaal model video-transmitter vereist. DARE League maakt gebruik van de ImmersionRC Tramp, de nieuwste generatie video-transmitter van één bekendste FPV fabrikanten ter wereld. Racers kunnen deze video-transmitter voordelig aanschaffen of in bruikleen nemen tijdens het event.

Impressie terrein DARE League in Den Bosch

Hallen

Natuurlijk kan moeder natuur altijd roet in het eten gooien, maar DARE League zal zich niet uit het veld laten slaan. Bij slecht weer zal de race plaatsvinden in de twee aaneengesloten hallen op het terrein van de Tramkade.

DARE Playground

In de video is ook het open terrein van 1.000 m2 te zien dat gebruikt zal worden als DARE Playground. Iedereen kan met zijn eigen drone vliegen op dit oefenterrein. Er kunnen 10 piloten gelijktijdig vliegen.

Tiny Whoop Rookie Track

Beginners kunnen zelf vliegen op de speciaal ingerichte Tiny Whoop Pro Track. Iedereen kan deelnemen en de snelste 12 piloten plaatsen zich voor de finale 's avonds.

Datum: zaterdag 19 november 2016
Tijd: 14:00 - 22:00 uur
Toegangskaarten:Reserveer hier

Meer informatie:www.dareleague.com

0 Reacties

    Plaats een reactie