Dronefabrikant ImmersionRC heeft een nieuwe drone ontwikkeld genaamd Vortex 150 Mini. Bij het maken van de drone heeft de fabrikant gekeken naar de succesvolle Vortex 285 en de Vortex 250 Pro. De drones is ten opzichte van deze eerdere quadcopters kleiner gemaakt en er zijn een aantal functionaliteiten toegevoegd.

ImmersionRC Vortex 150 Mini

ImmersionRC brengt een nieuwe drone op de markt waarmee je nog meer plezier kan beleven. De kleine compacte race quad geeft je veel vliegplezier en laat je zelfs in kleine ruimtes vliegen met je drone. De drone weegt inclusief accu 250 gram waardoor hij in veel landen niet wordt gezien als drone en daardoor gewoon mee gevlogen mag worden. De Vortex 150 Mini heeft een doorsnede van 155 millimeter.

ImmersionRC introduceert nieuwe racedrone: Vortex 150 Mini

Dynamic Power Control

De drone beschikt over een handvol handige functies waaronder Dynamic Power Control. Met deze functie is het mogelijk om voorafgaand aan de vlucht het power level van de drone naar beneden te schroeven waardoor de batterij gespaard wordt en de drone niet warm wordt. Dit is vooral handig wanneer de drone op de startplaats staat voorafgaand aan een race. Ook wanneer de drone crasht zal het power level naar het minimum gaan om de accu te sparen zodat je de drone makkelijk lokaliseert door gebruik te maken van de directionele antenne.

Synergy

Voor de Vortex 150 Mini heeft ImmersionRC een nieuwe flight controller ontwikkeld. De Synergy flight controller combineert de Tramp HV design en de Fusion2 Twin F3 processors. Deze flight controller zorgt voor een full-graphic OSD en een onboard video transmitter. De Synergie weegt slechts 6.41 gram wat hem ideaal maakt voor deze kleine race drone.

ImmersionRC introduceert nieuwe racedrone: Vortex 150 Mini

Touch'n'Race

De ImmersionRC Vortex 150 Mini is uitgerust met een TNR (NFC) antenne. Deze is geïntegreerd aan de zijkant van de drone. Deze functie is volledig geschikt voor de ImmersionRC Personal and Race Director's Wand. Hierdoor kunnen verschillende kanalen toegewezen worden tijdens race events. Hierdoor verander je de setting van de video transmitter frequentie zonder de drone aan te raken.

LEDs

De RGB LEDs aan de achterzijde van de drone zijn in verschillende kleuren in te stellen. Doordat de lampjes in een doorschijnende tube zitten, zijn ze ook van de zijkant goed zichtbaar. Hierdoor zie je tijdens een race snel welke drone er voor je vliegt.

ImmersionRC introduceert nieuwe racedrone: Vortex 150 Mini

Processors

De ImmersionRC Vortex 150 Mini werkt op maar liefst 7 processors. Een voor de flight controller, een voor de full-graphic OSD, een voor de RGB LEDs en de TNR functionaliteit en 4 voor de aansturing van de ESCs.

OSD Layouts

ImmersionRC heeft ook verschillende OSD layouts beschikbaar gemaakt voor de Vortex 150 Mini. Zo heb je de klassieke EzOSD-type met noodzakelijke parameters, een heads-up display die je ook ziet in straaljagers en een race layout met de noodzakelijke parameters aan de zijkant van het scherm. Ook heeft ImmersionRC een gaming layout gemaakt waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt.

Vliegen

De ImmersionRC Vortex 150 Mini is geschikt voor verschillende zenders zoals de PPM, Spektrum, S-bus en Xbus receivers. De fabrikant adviseert om te vliegen met een 4S accu met een capaciteit tussen de 500mAh en 750mAh. De drone is eind oktober verkrijgbaar en gaat 299 dollar kosten. Daarvoor heb je een ARF versie en dien je een remote controller te koppelen en eventueel een videoscherm of FPV bril.

ImmersionRC introduceert nieuwe racedrone: Vortex 150 Mini

0 Reacties

    Plaats een reactie