Door de toenemende populariteit van drones stijgt ook de angst naar een incident waarbij drones in aanraking komen met bemande luchtvaart. Omdat het nog niet exact duidelijk is wat er gebeurd wanneer deze twee met elkaar in botsing komen, laat de Engelse overheid testen uitvoeren door drones met vliegtuigen te laten botsen.

Crashes

In Engeland is al meerdere keren een drone waargenomen in de buurt van een vliegtuig. De angst voor een botsing van een vliegtuig en drone groeit, maar wat de precieze gevolgen zijn is niet bekend. De Engelse overheid heeft daarom een aantal test crashes uit laten voeren tussen drones en vliegtuigen om te kijken hoeveel schade een quadcopter daadwerkelijk veroorzaakt in een echte botsing.

Engelse overheid test impact tussen drone en vliegtuig

Onderzoek

De test worden uitgevoerd door militair aannemer Qinetiq en gefinancierd door het UK Department for Transport. De testen worden niet in de lucht uitgevoerd en er worden ook geen commerciële passagiersvliegtuigen gebruikt, maar militaire toestellen.

Drones en vliegtuigen

Volgens onderzoek van Aero Kinetics zijn drones gevaarlijker voor vliegtuigen dan vogels. Dit werd echter niet in de praktijk onderzocht. Onderzoekers aan de Amerikaanse Universiteit Virginia Tech hebben een simulatie gemaakt van een drone die in een vliegtuigmotor wordt gezogen. Deze simulator toont de catastrofale gevolgen van drones in vliegtuigmotoren.

Engelse overheid test impact tussen drone en vliegtuig

Bron: The Verge

0 Reacties

    Plaats een reactie