Dit weekend kwamen in Appeltern vele nationale en internationale droneracers bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan.

Riverside FPV Challenge

Riverside is Nederlands eerste FPV racing toernooi met internationale aanzien. Zo komen de deelnemers ook in aanmerking voor IDRA punten. De winnaar krijgt er maar liefst 16 bijgeschreven. Ook kwalificeren de top 6 piloten zich voor de European Championships welke van 6 tot 9 oktober 2016 plaats vinden op Ibiza en zijn er 5 startbewijzen beschikbaar voor het World Drone Racing Championship dat gehouden wordt in Hawaï van 17 tot en met 22 oktober 2016.

Riverside FPV Challenge 2016 in Appeltern groot succes

Zaterdag

Riverside FPV Challenge vond plaats op evenementenlocatie Riverside in Appeltern. De wedstrijd bood plaats aan 100 deelnemers die zaterdag aan de startstreep moesten verschijnen. De 64 snelste piloten kwalificeerden zich voor de finale-wedstrijden van zondag.

Riverside FPV Challenge 2016 in Appeltern groot succes

Zondag

Op zondag werd er via een double knock-out systeem bepaalt welke piloten uiteindelijk tot de snelste Nederlandse droneracers behoren.

Riverside FPV Challenge 2016 in Appeltern groot succes

Uitslag

Ondanks flinke overlast van de wind streden de achte beste racers in de laatste heat om te bepalen wie de beste droneracer van Riverside FPV Challenge 2016 is. De winnaars van Riverside FPV Challenge 2016:

1: McStralle
2: BorisB
3: SirCrashALot
4: Silverstone
5: Cuxx
6: Stefan

ArkoN en MaximB hoorde ook bij de beste acht racers, maar crashte helaas in de finale-heat.

Camping

Riverside FPV Challenge is meer dan enkel wedstrijden droneracing. Piloten en teams konden het hele weekend verblijven op het speciaal ingerichte campingterrein van de evenementenlocatie. Diverse teams verbleven het hele weekend op het terrein dat zorgde voor gezelligheid tot in de late uurtjes.

©Jeroen Boot/DroneZoneBreda©Jeroen Boot/DroneZoneBreda

Team SQG

Onder de vele deelnemers uit binnen- en buitenland was ook Team SQG present. Team SQG is een groep van fanatieke droneracers die ons land internationaal op de kaart zette door dit jaar vierde te eindigen tijdens de World Drone Prix in Dubai. Voorafgaand aan dit weekend maakte het Nederlandse team bekend diverse sponsordeals te hebben gesloten met diverse toonaangevende namen uit de nationale en internationale dronewereld.

Met dank aan Droneracers.nl en DroneZoneBreda voor overzicht van wedstrijdschema's.

Foto: Jeroen Boot/DroneZoneBreda

2 Reacties

  1. Jeroen

    Super kick om de skills live te zien

  2. Peter

    Een ware kunst!

Plaats een reactie