Super Quadcopter Gang (SQG) is vierde geëindigd op de World Drone Prix 2016 in Dubai. Met dit resultaat neemt het Nederlandse team een prijzengeld mee naar huis van maar liefst 25 duizend dollar.

World Drone Prix

World Drone Prix wordt voor de eerste keer georganiseerd door de World Organization of Racing Drones, gesteund door sjeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de kroonprins van Dubai. De organisatie ziet de race in Dubai als de eerste in een reeks van meerdere evenementen over de hele wereld.

Nederlands team SQG eindigt 4e op World Drone Prix in Dubai

Dag 2: zaterdag 11 maart 2016

Na een turbulente en spannende eerste dag was het vandaag tijd voor dag 2 van de eerste World Drone Prix in Dubai. Gisteren wisten twee Nederlandse teams - Super Quadcopter Gang en Metal Danny - zich te plaatsen bij de laatste 16.

4 Finalisten

Vandaag streden de 16 teams voor een plekje in de uiteindelijke finale. Super Quadcopter Gang wist zich te plaatsen voor de finale waarin de vier beste teams om de begeerde titel strijden.

• Dubai Drone Tek (Verenigde Arabische Emiraten) [rood]
• VS Meshcheriakov (Rusland) [groen]
• Super Quadcopter Gang (Nederland) [blauw]
• Tornado X-Blades Banni UK (Verenigd Koninkrijk) [wit]

Video finale

Bekijk hieronder de video van de finale-wedstrijd van de World Drone Prix 2016. Het betreft een live-stream en het is de eerste editie ooit, dus de camerabeelden laten af en toe nog wat wensen over.

Winnaars

De uitslag van de finale:

1e plaats - $250.000 - PlatzTornado X-Blades Banni UK
2e plaats - $125.000 - Dubai Dronetek
3e plaats - $50.000 - VS Meshcheriakov
4e plaats - $25.000 - Super Quadcopter Gang

Nederlands team SQG eindigt 4e op World Drone Prix in Dubai

Winnaar

Het team Banni UK laat zien dat er geen minimale leeftijd aan droneracing is verbonden. Onder leiding van de 15 jarige piloot Luke Bannister mét oogontsteking sleepte het Britse team de eerste plaats binnen en hiermee een prijzengeld van maar liefst 250.000 dollar.

Nederlands team SQG eindigt 4e op World Drone Prix in Dubai

SQG

Onder leiding van piloot Dino Joghi zette Super Quadcopter Gang een fantastisch resultaat neer op de eerste editie van dit eerste internationale dronerace event in Dubai. Met deze prestatie zet het team zich niet alleen in één klap op de kaart, maar zorgt er ook voor dat onze oranje kleur schittert in de wereld van FPV droneracing. Een prestatie waar wij, de heren en heel Nederland blij mee mogen zijn. Wij feliciteren Team SQG dan ook van harte met hun 4e prijs!

2 Reacties

  1. Mike

    Gefeliciteerd, boys!

  2. Jan-Pieter

    Van harte met dit fantastische resultaat... volgende editie gaan we voor "goud" (en de US$ 250.000)

Plaats een reactie