Na een week van qualifiers, trainingen en vol spanning was het vandaag eindelijk tijd voor de eerste dag van de World Drone Prix. Het Nederlandse team Super Quadcopter Gang (SQG) en Team Metal Danny moesten vandaag aan de start verschijnen in Dubai. Beide teams verdedigde de Nederlandse eer en wisten zich te plaatsen voor de finale van zaterdag 12 maart 2016.

World Drone Prix

World Drone Prix wordt voor de eerste keer georganiseerd door de World Organization of Racing Drones, afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten en gesteund door sjeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kroonprins van Dubai. De organisatie ziet de race in Dubai als de eerste in een reeks van meerdere evenementen ter wereld, waarbij gedurende het hele jaar races in diverse landen georganiseerd worden.

Nederlandse teams door naar finales World Drone Prix in Dubai

Prijzen

In totaal strijden dit weekend 32 teams om een deel van het prijzengeld van een miljoen dollar. Het team dat de hoofdprijs van de World Drone Prix wint gaat naar huis met 250.000 dollar. Op vrijdag 11 maart 2016 vochten 32 teams voor een plekje bij de laatste 16 op zaterdag 12 maart 2016. Na het overleven van de kwalificatierondes hebben de Nederlandse teams Super Quadcopter Gang en Metal Danny zich nu ook geplaatst bij de laatste 16 teams.

Racetrack

Speciaal voor deze wedstrijd heeft World Drone Prix een schitterend parcours in elkaar gezet. Het parcours bestaat uit een goed herkenbare witte baan volledig versierd met verlichting en de nodige hindernissen zoals poorten. In onderstaande video is de racebaan goed te bekijken.

Kwalificaties

Eerder deze week kwalificeerde beide Nederlandse teams zich tijdens de kwalificatierondes. In tegenstelling tot de echte wedstrijd vonden de kwalificatiewedstrijden binnen plaats. Gisteren en eergisteren heeft het Nederlandse team tijd gehad om de racetrack van de finale te verkennen. Zo hebben de heren geoefend met de verplichte pitstop, de jokerline en eventuele shortcuts.

Vrijdag 11 maart 2016

Op vrijdag 11 maart 2016 streden 32 teams voor een plaatsje bij de laatste 16 van zaterdag. In 8 heats van 4 teams gaan de eerste twee teams per heat door naar de finaledag op zaterdag 12 maart 2016. De twee Nederlandse teams moesten als laatste aan de start verschijnen vandaag. In heat 7 was Super Quadcopter Gang aan de beurt en in heat 8 was het de beurt aan Metal Danny en zijn team.

Nederlandse teams door naar finales World Drone Prix in Dubai

Heat 7: Super Quadcopter Gang

In heat 7 eindigde SQG als tweede en plaatste zich bij de laatste 16 teams. Het live video-verslag is hieronder te bekijken:

Heat 8: Metal Danny

In heat 8, de laatste heat van de eerste dag, was het de kans voor Metal Danny om te laten zien wat hij in huis had. De Nederlander was snel genoeg voor een tweede plaats en wist hiermee ook een plekje in de finales bij de laatste 16 veilig te stellen.

Nederlandse teams door naar finales World Drone Prix in Dubai

1 Reacties

  1. Peter Herweijer

    Wat een waanzinnig slecht in beeld gebrachte dronerace!

Plaats een reactie