Afgelopen weekend zijn er foto's gelekt van een nieuwe DJI drone. De DJI Mavic drone is een compacte drone met inklapbare armen. De drone is licht van gewicht en daardoor een ideale drone om mee te nemen. Daarnaast beschikt de drone over een 4K camera met gimbal.

DJI Mavic

De uitgelekte afbeeldingen van DJI tonen de nieuwe DJI Mavic drone. Deze inklapbare quadcopter is zeer compact, weegt 650 gram en kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld FPV racing. Naast inklapbare armen heeft de drone ook propellers die inklappen waardoor de DJI Mavic drone gemakkelijk in je tas past.

Uitgelekte foto's tonen compacte DJI Mavic drone

Remote controller

De DJI Mavic zou met een vernieuwde remote controller komen waarin een LCD scherm geïntegreerd is. De verbinding met de drone werkt via het WiFi signaal en geeft je een bereik van 300 meter. Daarnaast zou er spraken zijn van een versie met Lightbridge waardoor je een bereik tot 5 kilometer haalt. Het zal ook mogelijk worden om een speciale FPV bril aan te sluiten op de remote controller waardoor je een echte vliegervaring hebt. Er gaan geruchten dat DJI ook werkt aan een eigen FPV bril.

Camera

De DJI Mavic drone is voorzien van een 4K camera die aan de voorzijde van de drone bevestigt is. Deze camera wordt door een gimbal op 2 assen gestabiliseerd. De beelden worden in 720p resolutie naar het scherm van de remote controller verstuurt waardoor je direct mee kijkt door de ogen van de drone.

FPV racing

Met de drone richt DJI zich op de opkomende sport FPV racing en op mensen die een drone willen voor onderweg. De drone heeft veel weg van de onlangs aangekondigde Yuneec Breeze en valt tevens binnen dezelfde prijsklasse. De drone wordt waarschijnlijk in september nog gepresenteerd en gaat tussen de 400 en 500 euro kosten. DJI lijkt al langer iets te zien in het FPV racen. Vorige maand opende de Chinese dronefabrikant de DJI Arena in Yogin, Korea. Hier staat een prachtig FPV race parcours waar dronepiloten voor 14 dollar 3 uur lang mogen vliegen.

Uitgelekte foto's tonen compacte DJI Mavic drone

0 Reacties

    Plaats een reactie