Er komen steeds meer verschillende soorten drones in de wereld. Het Japanse ProDrone heeft nu een drone ontwikkelt met een bijzonder eigenschap: de drone heeft 2 grijparmen.

De PD6B-AW-ARM, beter bekent als ProDrone, is één van de eerste drones waaraan twee armen zijn bevestigd. Niet alleen de armen maken deze Japanse drone speciaal. De topsnelheid van 60 kilometer per uur, de vliegtijd van 30 minuten en de mogelijkheid om onder de meest barre weersomstandigheden te vliegen maken deze drone uniek.

ProDrone: de eerste grijpgrage drone!

Volgens ProDrone is deze drone ontwikkelt om ervoor te zorgen dat het niet meer nodig is om zelf in een gevaarlijke situatie te komen als er materialen moeten worden gepakt. De drone kan volgens de Japanse fabrikant voorwerpen tot ongeveer 10 kg gemakkelijk vervoeren. Ook heeft de drone een speciaal ontworpen algoritme. Hierdoor kan de ProDrone altijd in evenwicht blijven ondanks dat de armen bewegen en het zwaartepunt verandert.

De ProDrone is oorspronkelijk een variant van een eerdere drone genaamd: PD6B-AW. Deze drone was bedoeld voor het maken van professionele video’s.


Andere drones

Tegenwoordig zijn er steeds meer drones met speciale eigenschappen. Zo zijn er al drones ontwikkeld met geweren en vlammenwerpers, maar ook een ambulance drone met een defibrillator. Het is daarom lastig om te voorspellen wat de volgende drone voor eigenschap zal hebben, omdat er ontelbare mogelijkheden zijn met drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie