De Franse dronefabrikant Parrot bevestigt de komst van twee nieuwe drones in de Minidrones serie. Het gaat om de Parrot Mambo en de Parrot Swing minidrones. Parrot brengt daarnaast ook een nieuwe remote controller uit onder de naam Parrot Flypad.

Drones

Begin juli kwamen er al foto's naar buiten van de nieuwe Parrot Minidrones die nu officieel door Parrot zijn bevestigd. Daarmee heeft de fabrikant nu ook meer specificaties kenbaar gemaakt van de nieuwe speelgoed drones.

Parrot Mambo

De Parrot Mambo Minidrone geeft je nog meer plezier tijdens het vliegen doordat hij kan worden uitgerust met een tweetal accessoires. Bovenop de drone is een klein kanon te bevestigen waarmee kleine balletjes afgeschoten worden. Aan de onderzijde van de drone bevestig je een grijparm die kleine objecten oppakt. De besturing van de drone gaat via de nieuwe Free Flight Mini app.

Parrot bevestigt nieuwe Minidrones en remote controller

Vliegen met de Parrot Mambo

De Parrot Mambo wordt geleverd met dezelfde accu als de andere Minidrones van Parrot, namelijk een 550mAh LiPo accu. Hiermee haal je een vliegtijd van maximaal 9 minuten. Met accessoires of de bumper bevestigd wordt de vliegtijd beperkt tot 8 minuten. Het opladen van de accu duurt zo'n 30 minuten met een 2.1A acculader. De drone wordt op 3 assen gestabiliseerd en beschikt over verticale stabilisatie dankzij de ultrasound sensor. De horizontale stabilisatie gebeurt door een camera sensor aan de onderzijde van de drone. Met deze 0,3 megapixel camera maak je ook foto's en video's. De verbinding tussen je smartphone en de drone gaat via het Bluetooth signaal en geeft je een bereik van 20 meter.

Accessoires Parrot Mambo

De Parrot Mambo wordt geleverd met twee verschillende accessoires. Het kanon draagt 6 balletjes die elke 1.5 seconden afgeschoten kunnen worden. De balletjes worden tot zo'n 2 meter ver geschoten. De grijparm accessoire is aan de onderkant van de drone te bevestigen en kan objecten tot 4 gram dragen. De grijparm gaat open en dicht door een timer systeem.

Parrot Swing

De Parrot Swing Minidrone is een drone met vaste vleugels. Hierdoor is de drone ook in staat om verticaal op te stijgen, vervolgens te kantelen en horizontaal te vliegen. De Parrot Swing vliegt dan ook met een snelheid tot wel 30 km/h. Hoe meer je kantelt, hoe harder je vliegt met de Parrot Swing. De Minidrone beschikt ook over een Boost Mode waarin je de echte maximale snelheid bereikt.

Parrot bevestigt nieuwe Minidrones en remote controller

Vliegen met de Parrot Swing

De Parrot Swing wordt voorzien van stroom door de 550mAh LiPo accu van Parrot. Hiermee haal je een vliegtijd van 7 minuten in quad mode. In de plane mode, wanneer de drone gekanteld is, haal je een vliegtijd van 8,5 minuut. Doordat de drone gedeeltelijk zweeft verbruikt hij minder stroom en geniet je van een langere vliegtijd. De Parrot Swing is te besturen via de nieuwe Free Flight Mini app waarbij je een bereik hebt tot 20 meter via Bluetooth. Voor een groter bereik maak je gebruik van de meegeleverde Parrot Flypad. Deze geeft je een bereik van 60 meter.

Parrot Flypad

Naast de twee Minidrones brengt Parrot ook de Parrot Flypad uit. Deze nieuwe remote controller wordt standaard geleverd bij de Parrot Swing, maar is ook te gebruiken voor de Parrot Mambo. Deze afstandsbediening geeft je nog meer controle over de Minidrones en geeft je tevens een groter bereik tot 60 meter. De Parrot Flypad komt met een speciale smartphone houder zodat je direct vliegdata ziet op je scherm en controller instellingen kan wijzigen. De Parrot Flypad is voorzien van een 200mAh LiPo accu die 6 uur mee gaat. De oplaadtijd van de accu is 2 uur.

Parrot bevestigt nieuwe Minidrones en remote controller

Prijzen

De Parrot Swing kost 139 euro en wordt standaard geleverd met de nieuwe Parrot Flypad en smartphone houder. De Parrot Mambo kost 119 euro. Daarbij krijg je ook de accessoires geleverd en 50 balletjes voor het kanon. Een losse Parrot Flypad kost 39 euro. Alle nieuwe producten van Parrot zijn begin september verkrijgbaar.

0 Reacties

    Plaats een reactie