Tijdens een bezoekje aan zijn ouders vond de Franse Gautier Hattenberger zijn oude Nintendo Game Boy classic. Hij vroeg zich af of hij met zijn oude spelcomputer nu ook een drone kon besturen. Het antwoord daarop was ja!

Remote controller

Gautier Hattenberger heeft de Game Boy nieuw leven ingeblazen door hem te gebruiken als remote controller voor zijn Parrot AR Drone 2.0. Om dit te laten werken paste Hattenberger de game link poort van de Game Boy aan. Deze poort zorgt er oorspronkelijk voor dat gebruikers van de Game Boy tegen elkaar kunnen spelen.

Een drone besturen met een Game Boy Classic

Aanpassing

De poort werd gekoppeld een een Arduino printplaat en een FTDI chip. Deze aanpassing zorgt ervoor dat de game link poort wordt omgezet naar USB. Hierdoor is de Game Boy aan te sluiten op de computer.

Besturing

Via een speciaal software programma op de computer is Hattenberger in staat om de Parrot AR Drone 2.0 te besturen met zijn Game Boy Classic. Met de A en B toets vliegt de drone omhoog en omlaag. Via de vier pijltjes is het mogelijk om richting te geven aan de drone.

0 Reacties

    Plaats een reactie