De nieuwe drone startup Aptonomy introduceert een vliegende bewaker. De nieuwe drone moet helpen bij de bestrijding van criminaliteit.

Aptonomy

De drone, ontwikkeld door startup Aptonomy, kan ingezet worden bij ontsnappingen uit gevangenissen, overvallen en inbraken. Het bedrijf ontwikkelde een geavanceerd systeem op een frame van een DJI Spreading Wings S1000+ octocopter. Deze drone wordt ook in de filmindustrie veel gebruikt omdat hij in staat is om een hoog gewicht te dragen.

Drone startup Aptonomy ontwikkelt vliegende bewaker

Drone

De drone is voorzien van een nieuwe flight controller en een tweede boordcomputer voor de dag- en nachtcamera. Ook is de drone voorzien van felle lichten en luide speakers om criminelen af te schrikken. Aptonomy heeft de drone tevens voorzien van kunstmatige intelligentie en een navigatiesysteem. Dankzij deze onderdelen en het obstakel ontwijkingssysteem is de drone in staat om laag en snel te vliegen door bebouwde gebieden. Daar kan de drone volledig autonoom menselijke activiteiten detecteren en gezichten herkennen.

Besturing

Via Aptonomy interface wordt de drone via een browser aangestuurd. Door simpelweg op een locatie op de kaart te klikken wordt de drone er heen gestuurd. Er kan vervolgens live meegekeken worden via de camera, maar de beelden kunnen ook later terug gekeken worden. Wanneer de accu bijna leeg is, vliegt de drone automatisch terug naar een oplaadstation.

Delft

Het heeft veel weg van het plan van Delft Aerial Robotics. Die willen drones verspreiden over de stad Delft. Deze drones kunnen opgeroepen worden door bijvoorbeeld de brandweer om hen te assisteren en effectiever te laten blussen. Ook kan een drone snel zien of er nog personen zijn in een brandend gebouw dankzij de warmtebeeldcamera.

Bron: Aptonomy

0 Reacties

    Plaats een reactie