Tegen het einde van het jaar vliegen er autonome drones in Delft. De drones verzamelen nuttige informatie voor verschillende bedrijven zoals bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, het waterschap, de brandweer of een boer. Het initiatief komt van Delft Aerial Robotics.

Dozen

De drones worden verspreid over Delft in speciale dozen. Wanneer de drones nodig zijn en het weer dit toe laat, kunnen ze erop uitgestuurd worden voor het verzamelen van informatie. De dozen waarin de drones zitten worden geplaatst op bijvoorbeeld daken van gebouwen.

Drones zijn niet eng

Lucas van Oostrum van Delft Aerial Robotics wil dat mensen drones niet eng vinden, maar juist het nut er van inzien. "Drones kunnen ons helpen en beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een brand. Een drone heeft snel overzicht en kan je vertellen waar geblust moet worden. Met de warmtecamera kun je zien of er nog mensen in het gebouw aanwezig zijn," aldus van Oostrum.

Verspreiding

Op een plattegrond is te zien waar de drones mogelijk over de stad verspreid worden. De eerste drones worden aan het einde van het jaar rondom de universiteit komen. Ook aan de privacy wordt gedacht. De gezichten en kentekens die worden gefilmd door de drone worden geblurred.

Binnenkort vliegen er drones boven Delft

0 Reacties

    Plaats een reactie