Blade heeft de opvolger aangekondigd voor haar populaire Inductrix quadcopter: Blade Inductrix FPV. De nieuwe micro-quadcopter is standaard uitgerust met een camera met ingebouwde 5.8Ghz transmitter.

FPV

Het is natuurlijk geen verrassing dat Blade komt met een FPV-model van haar populaire Inductrix drone. Deze micro-quad verwierf internationale bekendheid vanwege haar rol in de zogenaamde ’Tiny Whoop’ rage.

Tiny Whoop

Een groep fanatieke droneracers - bekend onder de naam ‘Tiny Whoop’ - wilde ook binnenshuis hun passie uitoefenen, maar aangezien er nog geen enkele micro-quadcopter bestond met ingebouwde 5.8Ghz video-transmitter besloten zij deze quadcopter zelf te maken.

Blade introduceert Inductrix FPV

Blade Inductrix

De groep verkoos de Blade Inductrix als basismodel om om te bouwen in een 5.8Ghz micro-quad. De Inductrix is populair vanwege zijn kleine formaat, maar nog meer vanwege zijn uitstekende vlieggedrag (SAFE-technology), propellerbeschermers en compatibiliteit met reguliere 2.4Ghz zenders.

Blade Inductrix FPV

Met de komst van Blade’s nieuwste quadcopter komt er een einde aan de bekende Tiny Whoop-modificaties. Binnenkort is de micro-drone met alle gewenste functies kant-en-klaar verkrijgbaar.

Blade introduceert Inductrix FPV

Nieuwe features

Qua model en onderstel lijkt de Inductrix FPV zeer veel op zijn voorganger. Het grote verschil is dat de bovenkant van de body is uitgebreid met een camera en ingebouwde 25mW 5.8Ghz AV-transmitter. De camera en transmitter zijn naadloos geïntegreerd in de strak vormgegeven body.

Vliegtijd

In vergelijking tot zijn voorganger - en net zoals de Tiny Whoop modificaties - is de Inductrix FPV ook uitgerust met zwaardere motoren en een zwaardere 200mAh 45C LiPo accu. De gemiddelde vliegtijd bedraagt zo’n 4 minuten.

Blade introduceert Inductrix FPV

BNF

Naar verwachting zal de nieuwe Blade Inductrix FPV verkrijgbaar in oktober. De prijs is wel bekend; de zogenaamde BNF-versie (exclusief afstandsbediening) kost 114,99 euro.

RTF

Ook zal de Blade Inductrix FPV verkrijgbaar als RTF-versie. Deze Ready To Fly-versie komt natuurlijk inclusief zender, maar ook met 4.3 inch FPV monitor. De RTF-versie kost 219,99 euro. Daarnaast zal er tevens een headset-adapter verkrijgbaar zijn voor een echte FPV-ervaring.

Blade introduceert Inductrix FPV

0 Reacties

    Plaats een reactie