Vorig jaar besloot de Amerikaanse Austin Haughwout om een pistool aan een drone te monteren en deze te laten vliegen en schieten. Hij filmde de drone en plaatste de video op YouTube. De video is inmiddels al bijna 4 miljoen keer bekeken, maar de gevolgen van de video lopen nog steeds voor Haughwout. Woensdag volgt een hoorzitting over de vraag of Haughwout moet voldoen aan de dagvaarding van de FAA.

Vliegend geweer

10 juli 2015 plaatste de toen 18-jarige Austin Haughwout een video van een drone met een vuurwapen op YouTube. De FAA liet al snel weten een onderzoek te starten naar de ontworpen drone, omdat deze voor veel gevaar in de luchtvaart kan zorgen.

Maker pistool-drone woensdag tegenover de FAA voor de rechter

Vlammenwerper

Niet veel later bedacht Haughwout dat een drone ook uitgerust kan worden met een vlammenwerper. Hiervoor was een wat sterkere drone nodig, maar het lukte hem daadwerkelijk om een vliegende vuurspuwer te bouwen.

Gevaarlijk

Het bouwen van een hobby drone zou niet tegen de regels van het modelvliegen in Amerika zijn, maar toch stelde de FAA een onderzoek in. De drone is namelijk zeer gevaarlijk en kan ernstige schade toerichten tot personen of gebouwen.

Dagvaardingen

Austin Haughwout en zijn vader Bret Haughwout uit Connecticut weigerden te voldoen aan de dagvaardingen uitgegeven door het kantoor van de Amerikaanse advocaat namens de FAA. Zij zeggen dat de dagvaardingen hun grondwettelijke recht om vrij te zijn van onredelijke huiszoekingen en inbeslagnemingen.

Rechtbank

Woensdag 6 juli 2016 vindt de confrontatie voor de rechtbank plaats tussen de FAA en de Haughwouts over de vraag of de FAA hen kan verplichten om informatie te geven over de drones uit de twee YouTube video's. De zaak heeft potentieel nationaal belang, omdat het aan toont hoeveel gezag de FAA heeft over het recreatief gebruik van drones.

Maker pistool-drone woensdag tegenover de FAA voor de rechter


0 Reacties

    Plaats een reactie