In al-Mansur, een buurt in Baghdad, vijf kilometer van de Green Zone heeft Abu Abdullah een kleine speelgoedwinkel waar hij verschillende op afstand bestuurbare voertuigen verkoopt. Iraakse milities komen er regelmatig om een handvol drones aan te schaffen. Deze drones gebruiken zij om informatie te verzamelen over hun vijand ISIS.

Speelgoedwinkel

Iraakse Milities zijn regelmatig te vinden in de speelgoedwinkel van Abu Abdullah om nieuwe drones aan te schaffen. Zij gebruiken de drones voornamelijk om te kijken waar de vijand zich bevindt om zo hun mortieren te vergrendelen en gericht aan te vallen op de vijand ISIS. Door de inzet van de drones wordt het aantal burger slachtoffers voorkomen. Ondanks dat het speelgoed drones zijn, spelen de drones een cruciale rol in het conflict.

Nauwkeurig

Naast de inzet bij een aanval op ISIS, worden de drones ook ingezet bij de verdediging van de milities. De onbemande luchtvaartuigen hebben veel slachtoffers onder de milities voorkomen. De drones observeren de front linie rond Fallujah en zien ook de toevoerroutes van ISIS. Deze toevoerroutes worden met behulp van mortieren onbruikbaar gemaakt. Door het gebruik van drones is de nauwkeurigheid van de artillerie van 70 procent naar 95 procent gebracht.

Iraakse milities gebruiken hobby drones bij strijd tegen ISIS

Franse ex-militairen

Na de aanslag op Charlie Hebdo zijn een ook aantal Franse ex-militairen op eigen initiatief afgereisd naar Irak om daar tegen terreurorganisatie IS te vechten. De ex-militairen namen een DJI Phantom 3 Professional mee om het gebied te verkennen.

Bron: Wired

0 Reacties

    Plaats een reactie