Ook Nissan zet de drone in als slim marketingmiddel en heeft naar eigen zeggen een eigen GT-R Drone ontwikkeld.

Nissan GT-R

Nissan wilde het 2017 model van de GT-R auto in beeld brengen met een drone, maar volgens de autofabrikant was er geen drone zo snel die van 0 naar 100 km/h gaat in 1.3 seconden. Als oplossing besloot de fabrikant zelf maar een supersnelle drone te bouwen die het racemonster kan bijhouden. Het is resultaat: Nissan GT-R Drone.

Tornado XBlades Racing

Nissan GT-R Drone is ontworpen door team Tornado XBlades Racing, ook wel bekend als de winnaar van de eerste editie van de World Drone Prix. De 17-jarige dronepiloot Luke Bannister vloog het Britse team naar de eerste plek van dit prestigieuze toernooi.

Nissan introduceert GT-R Drone als slimme marketingtruc

GT-R Drone?

De GT-R Drone beschikt over een speciale race-tuning-configuratie en kan een snelheid halen van 100 km per uur in 1.3 seconde. "De quadcopter is uitgerust met vier 2000kV XNova motoren en heeft een Sky-Hero quadcopter frame met behuizing", zo luidt het bijschrift bij onderstaande promotie-video. De Sky-Hero Anakin Club Racer is ook uitgerust met soortgelijke XNOVA motoren, dus zo speciaal lijkt die GT-R drone niet.

Slimme marketingtruc

De grote vraag is of Nissan de drone werkelijk op de markt wil brengen, maar waarschijnlijk is het niets meer dan een slimme marketingtruc. Het resultaat is echter wel een te gekke promotie-video.

Race

In de video zie je Ricardo Sanchez achter het stuur van de splinternieuwe GT-R het opnemen tegen James Bowles, de winnaar van de 2015-editie van British National Drone Racing Championships.

Nissan introduceert GT-R Drone als slimme marketingtruc

0 Reacties

    Plaats een reactie