Federal Aviation Administration (FAA) breidt haar activiteiten uit op het gebied van het afweren van drones rondom vliegvelden.

Pathfinder Program

Als onderdeel van het zogenaamde 'Pathfinder Program' is de Amerikaanse luchtvaartautoriteit op zoek naar het ultieme systeem dat drones kan detecteren en identificeren. In samenwerking met gespecialiseerde bedrijven als Gryphon Sensors, Liteye Systems en Sensofusion gaat de FAA bekijken welke technieken het best inzetbaar zijn bij luchthavens.

FAA werkt aan drone-afweersysteem voor luchthavens

Drone-afweersysteem

Het perfect drone-afweersysteem dient als basis de belangrijke eigenschap te hebben dat het niet stoort met de signalen van de luchtverkeersleiding, piloten en andere essentiële communicatiesystemen. Hiervoor zal de FAA uitreiken naar andere overheidsinstellingen zoals Homeland Security.

Lastige taak

"Het opsporen van rondvliegende drones is een uitdaging, omdat de meeste van hen zeer klein zijn, laag bij de grond vliegen en vooraf geprogrammeerd kunnen zijn om zelfstandig te vliegen", zegt Tony Albanese van Gryphon Sensors. Tot op heden blijft het ultieme systeem nog niet gevonden, terwijl er wereldwijd druk gezocht wordt naar de beste oplossing om ongewenste drones op afstand te kunnen houden.

FAA werkt aan drone-afweersysteem voor luchthavens

Verenigde Staten

De zoektocht naar een afweersysteem voor drones is een belangrijk deel in het plan van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit om drones te integreren in het Amerikaanse luchtruim. Ondanks het feit dat Amerikaase dronefanaten steen en been klagen dat de Verenigde Staten ver achter ligt op dronegebied in vergelijking met de rest van de wereld, kan Nederland nog een voorbeeld nemen aan het land met de onbegrensde mogelijkheden. Zo kent de Verenigde Staten reeds de registratieplicht van drones zwaarder dan 250 gram. Ook bekijkt de FAA samen met NASA de mogelijkheden voor inzet van een luchtverkeersysteem voor commerciële drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie