Sinds de FAA het drone-registratie-systeem live heeft gezet, zijn er al vele dronegebruikers in de Verenigde Staten geweest die hun apparaat hebben geregistreerd. In de eerste maand werden er bijna 300.000 apparaten geregistreerd, zo'n 10.000 per dag.

Verplicht registreren

Sinds 21 december van afgelopen jaar heeft de Federal Aviation Administration het online registratiesysteem in gebruik genomen. Hobbyisten in de Verenigde Staten, met een drone tussen de 250 gram en 25 kilo, zijn verplicht hun UAV hierin te registreren. Nadat het apparaat geregistreerd is ontvangt de eigenaar een certificaat en een uniek nummer, waarmee de drone 3 jaar lang legaal mag rond mag vliegen. Na het verstrijken van deze periode moet de drone opnieuw geregistreerd worden.

Goede start

De eerste run op de inschrijvingen, kan er mee te maken hebben dat eigenaars in de eerste maand het inschrijfgeld van $5 retour ontvingen. Anthony Foxx (U.S. Transportation Secretary) is blij met het feit dat er zo wordt gereageerd op het verzoek de drones te registreren. Ook na de eerste run en het verstrijken van de refund periode, blijven er dagelijks registraties binnenkomen. Ook FAA Administrator Michael Huerta geeft aan dat de eerst cijfers zeer bemoedigend zijn, maar geeft daarbij aan hard te blijven werken aan het feit dat iedereen het belang van de registratie begrijpt. drone_registratie_VSdrone_registratie_VS

Registratie

De registratie van een drone in het systeem is simpel. De eigenaar hoeft slechts zijn naam, emailadres en woonadres op te geven, waarna zij een registratienummer en certificaat ontvangen. Dit kan worden uitgeprint en het nummer moet op de drone komen te staan. De registratie is geldig gedurende 3 jaar. Bij koop van een nieuwe drone of de verkoop van je oude drone, kan de bestaande registratie gewijzigd worden.

Professioneel gebruik

Het systeem dat de FAA momenteel heeft draaien, is alleen bedoeld voor hobbymatige vliegers die hun drone buitenshuis willen gebruiken. Aan een systeem voor drones die professioneel worden ingezet, wordt momenteel hard gewerkt. De beoogde lanceerdatum van dat systeem staat gepland op 21 maart aanstaande. Momenteel is de registratieprocedure voor professioneel dronegebruik nog een hele klus.

0 Reacties

    Plaats een reactie