De Amerikaanse staat Nevada en NASA kondigden woensdag aan samen te gaan werken op het gebied van drones.

Amerikaanse staat Nevada en NASA gaan samenwerken op gebied van drones

Nevada

De Amerikaanse staat Nevada geniet van internationale bekendheid vanwege haar gokstad Las Vegas, maar ook vanwege haar welwillendheid tot innovatie. Zo wordt ten oosten van de stad Reno momenteel de zogenaamde 'Tesla Gigafactory' gebouwd. In Boulder City, een plaats in de buurt van Las Vegas, wordt gewerkt aan een heuse drone airport en staat de Universiteit van Reno bekend om haar onderzoeken naar drones en elektrische voertuigen.

NUANCE Lab

Gouverneur Brian Sandoval en Frank Aguilera, adjunct-directeur van het Aerospace Systems Program aan het NASA Ames Research Center in Californië, onthulde het nieuwe $400.000 kostende NUANCE Lab op Reno-Stead Airport in het noorden van Reno.

Amerikaanse staat Nevada en NASA gaan samenwerken op gebied van drones

Drone simulaties

The Nevada Unmanned Autonomous and NextGen Collaborative Environment Lab zal NASA onderzoekers en studenten van de Universiteit van Reno, in staat stellen om drone-simulaties uit te voeren. Het nieuwe project zal naar verwachting aan het einde van de maand van start gaan.

FAA

Volgens Sandoval begon Nevada's cruciale rol in drones in 2013 toen de Federal Aviation Administration de staat aanwees als één van de zes locaties voor commercieel drone-onderzoek.

Bedrijven

Sindsdien zijn er talloze dronebedrijven die zich gevestigd hebben in Nevada. Zo voerde de van oorsprong Australische startup Flirtey onlangs de eerste goedgekeurde dronebezorging in een stedelijk gebied uit in Nevada.

Amerikaanse staat Nevada en NASA gaan samenwerken op gebied van drones

Belangrijke stap

"Het NASA-project is het resultaat van twee jaar werk", zei Sandoval. "Het is een grote dag voor onze staat, onbemande systemen en de luchtvaartindustrie", zei hij. "Dit is een episch moment. Het is een grote stap voor onze staat."

Luchtverkeersleiding-systeem

Het doel voor NASA is om het luchtverkeersleiding-systeem voor drones tot een gewicht van 25 kilogram te ontwikkelen, zegt Tom Wilczek, een lucht- en ruimtevaart en defensie specialist voor het Office of Economic Development van de gouverneur.

Veilige integratie

"NASA neemt de technische leiding in de ontwikkeling van een systeem om drones verantwoord op te nemen in het nationale luchtruim", zei hij.

0 Reacties

    Plaats een reactie