De organisatie van de World Drone Prix 2016, 's werelds eerste internationale drone-race evenement dat op 11 & 12 maart plaats vindt in Dubai, heeft op haar YouTube kanaal een exclusieve preview van het raceparcours geplaatst.

De World Drone Prix vindt vanaf a.s. donderdag 11 maart 2016 plaats in Dubai. Gedurende 2 dagen nemen 30 FPV-teams het tegen elkaar op, waaronder 2 teams uit Nederland: Team SQG en Team MRP. Op het officiële YouTube-kanaal van World Drone Prix is een video geplaatst die een exclusieve preview geeft van het indrukwekkende FPV-parcours.

Futuristische race-track

Met de skyline van Dubai op de achtergrond is het bekijken van de racetrack opzich al een spektakel, zeker na zonsondergang. Het betreft een hoog gelegen parcours van ongeveer 7 kilometer lengte. Het duurt circa 5 minuten op het parcours met een FPV-drone af te leggen. Het parcours bevat daarnaast 1 shortcut-lane waar de drones 1 keer per race gebruik van mogen maken én een joker-lane die minimaal 1 keer moet worden afgelegd.

World Drone Prix showt race parcours in video


Grote prijzen

Tijdens het evenement racen de deelnemers met hun drones voor $1 miljoen aan prijzengeld. Men kan o.a. prijzen winnen voor het winnen van de race, het neerzetten van de snelste ronde en de beste constructie (bij custom-built drones).

0 Reacties

    Plaats een reactie