De eerste World Drone Prix wordt op 11 en 12 maart 2016 georganiseerd in Dubai. Tijdens het evenement nemen 32 teams het tegen elkaar op, die zich in voorrondes in o.a. Los Angeles, Berlijn en Seoul hebben gekwalificeerd. Nederland wordt tijdens het evenement gepresenteerd door 2 teams: Team SQG en Team MRP.

Nederlandse teams naar eerste World Drone Prix

2 Nederlandse teams gaan volgende week de strijd aan met 30 andere teams tijdens de World Drone Prix in Dubai. Team SQG en Team MRP hebben zich voor het nu al prestigeuze evenement weten te kwalificeren. De eerste piloten zijn in Dubai aangekomen en de organisatie van het evenement heeft de lay-out van haar racetrack al naar buiten gebracht. Het evenement zal via livestreams te bekijken zijn op de World Drone Prix website.

2 Nederlandse teams naar World Drone Prix Dubai

Team SQG

Team SQG bestaat uit meerdere drone piloten uit de regio Amsterdam, waaronder Fullstick Mara en Ghetto Dino. Team SQG, wat staat voor SuperQuadcopterGang, wordt bijgestaan door de KNVvL.

Team MRP

Team MRP, het andere Nederlandse team dat in Dubai gaat strijden om de titel, wordt bijgestaan door Multirotorparts.com, een webwinkel gespecialiseerd in FPV-onderdelen uit Boxtel. Ook Team MRP bestaat uit meerdere piloten met een passie voor FPV-racen, waaronder Rolf Venz.

Internationale drone race

De World Drone Prix in Dubai is het eerste evenement in een reeks van internationale drone races, georganiseerd door de World Organization of Racing Drones en Sheik Hamdan uit Dubai. Met de evenementen wil men dronesport en geavanceerde drone technologie wereldwijd promoten.

2 Nederlandse teams naar World Drone Prix Dubai

Regels

De organisatie van de World Drone Prix heeft 3 regels opgesteld voor deelnemers:

 • Ieder deelnemend team moet uit minimaal 5 leden bestaan; een piloot, een navigator, 1 pitstop crewlid, 1 pitstop technicus en een teamleider.
 • Ieder deelnemend team moet worden ondersteund door minimaal 1 sponsor die de drones, benodigdheden en overige kosten betaald zodat het team kan deelnemen aan de wedstrijd.
 • Iedere drone moet worden uitgerust met 2 gestandaardiseerde onderdelen, een lipo-batterij en een frame, die voor elke deelnemende drone exact hetzelfde zijn.

Race parcours

De organisatie van de World Drone Prix heeft de specificaties van het race-parcours al naar buiten gebracht. Het betreft een hoog gelegen parcours van ongeveer 7 kilometer lengte. Het duurt ongeveer 5 minuten op het parcours met een FPV-drone af te leggen. Dit houdt in dat de deelnemende teams pitstops moeten maken om de accu's van hun racedrones te verwisselen. Het parcours bevat daarnaast 1 shortcut-lane waar de drones 1 keer per race gebruik van mogen maken én een joker-lane die minimaal 1 keer moet worden afgelegd. Op het internet zijn al wat echte foto's van het parcours verschenen.

2 Nederlandse teams naar World Drone Prix Dubai

$1 miljoen dollar prijzengeld

De organisatie van de World Drone Pix kondigde het evenement afgelopen december met een spectaculaire video aan. Ook werd bekend dat er in totaal $1 miljoen dollar aan prijzengeld te winnen is. De prijzen worden verspreid over verschillende categorieën, zoals 'Beste ronde-tijd', 'Beste freestyle' en 'Beste constructie' voor custom-built drones. De uiteindelijk winnaar van de race wint $250.000 dollar.

5 Reacties

 1. Matthijs

  Droneracers.nl meld dat Rolf Venz piloot voor Team MRP, dus niet Boris B. en MetalDanny zoals hier vermeld wordt. zie: http://www.droneracers.nl/nieuws/wedstrijden/2-nederlandse-teams-naar-world-drone-prix-dubai/

 2. Piet

  Ik ben zeer benieuwd naar dit evenement, het ziet er nu al ontzettend gaaf uit! Succes Nederlandse teams!

 3. Admin

  @Matthijs, dank voor je input. Dit is aangepast.

 4. Matthijs

  @Admin Graag gedaan!

 5. Evelien

  Gaaf event!

Plaats een reactie